Loading...

Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά για τρίτη συνεχή χρονιά το εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Σαρωνικού «3-13 Έτοιμοι για το Σχολείο»





Για τρίτη συνεχή χρονιά, την περίοδο 2018 – 2019, ο Δήμος Σαρωνικού θα παρέχει στα παιδιά ηλικίας 3 έως 13 ετών τη δυνατότητα για δωρεάν λογοθεραπευτική και μαθησιακή αξιολόγηση, σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», το οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.
Στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα πιθανές γλωσσικές, μαθησιακές και γραφοκινητικές δυσκολίες (δυσλεξία κ.α.), με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν την εισαγωγή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο, είτε την βελτίωση των σχολικών  επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.
Το πρόγραμμα «3 – 13 Έτοιμοι για το Σχολείο» εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης και διάγνωσης δυσκολιών, ενημέρωσης και καθοδήγησης σε συνολικά 115 οικογένειες. Σε περισσότερες από 70 αναγνωρίστηκε ανάγκη παρέμβασης και παραπέμφθηκαν στους αρμόδιους δημόσιους φορείς, για την έναρξη προγραμμάτων ειδικής αγωγής. 
Η παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού και με ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων: λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων, παιδοψυχιάτρου και κοινωνικού λειτουργού.
Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος για την περίοδο 2018 – 2019 είναι η Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. 
Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη του παιδιού τους, θα μπορούν και φέτος να ζητήσουν δωρεάν έλεγχο, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 22910 71448.
Οι συνεδρίες αξιολόγησης θα πραγματοποιούνται με ραντεβού κάθε Δευτέρα 2-4μ.μ. στο Λαγονήσι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην οδό Καλυβίων 61 και στην Ανάβυσσο στο κτίριο του ΚΑΠΗ, στον 1οόροφο, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 19.   Παράλληλα οι γονείς θα ενημερώνονται αναλυτικά και θα καθοδηγούνται από κοινωνική λειτουργό για την διαδικασία έγκρισης θεραπειών από τα ταμεία τους.
Περιφέρεια Αττικής 4684925831150510432
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε