Loading...

Τραγωδία της Μαύρης Δευτέρας: Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία έδειξε, για ακόμη μια φορά, την ανθρωπιά της!



Η ιδιωτική πρωτοβουλία ήταν πάλι εδώ, στην Ανατολική Αττική. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έφυγε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως τα οχήματα των εθελοντών δασοπυροσβεστών της περιοχής, αγοράστηκαν προ ετών από την οικογένεια Μαρτίνου.
Ναι, μιλάμε για τα ίδια οχήματα που το κράτος προσπάθησε να φορολογήσει, θέλοντας να αποσπάσει και από αυτά χρήματα, μέσω «σημάτων»…
Και μετά την ανείπωτη καταστροφή στο Μάτι, η οικογένεια Λάτση, το Ίδρυμα Νιάρχος, ο Σκλαβενίτης, η Motor Oil, η Mirum και ο επικεφαλής της Βιτάλι Μπορίσοφ, ο Γιώργος Βαληλής και οι συνεργάτες του και άλλοι πολλοί, έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στην προσπάθεια συνδρομής και ανακούφισης των οικογενειών των θυμάτων αλλά και στην προσπάθεια ανοικοδόμησης.
Και όλα μπήκαν στην άκρη. Και ο κόσμος, που πλέον αναρωτιέται αν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο κράτος, είδε με ικανοποίηση μεγάλες εταιρείες να αναλαμβάνουν το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, να δωρίζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και υλικά, να παρέχουν προσωπικό και μέσα, να επιδεικνύουν την απαιτούμενη από τις περιστάσεις αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.
Όμως, συγκινητικές, είναι η αλήθεια, ήταν και οι εικόνες από το δημαρχείο της Ραφήνας, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας έδειξαν ότι οι άνθρωποι του τόπου μας, δεν χάνουν ευκαιρία να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους, την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, την διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.
Ναι, μπορούμε να ελπίζουμε. Όσο οι Έλληνες σπεύδουν, όταν απαιτείται, να δίνουν το παρών, υπάρχει η βάση για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα ευχαριστώ λοιπόν σε όλους όσοι απέδειξαν, μετά από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, ότι το ελληνικό επιχειρείν και ο ιδιώτης είναι πάντα εδώ, έτοιμοι να συνδράμουν τον άνθρωπο!
Περιφέρεια Αττικής 370954065693081625
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε