Loading...

ΝΔ: Θλιβερός πρωθυπουργός σε άλλη μία επικοινωνιακή φιέστα


Άμεση απάντηση έδωσε η ΝΔ στην απόπειρα της κυβερνητικής ηγεσίας να μετατοπίσει τη δημόσια συζήτηση από το ζήτημα των ευθυνών που της καταλογίζονται για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική στις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης μέσα από την «επικοινωνιακή φιέστα του Λαυρίου».
«Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια. Ποιος, εκτός από τους υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει το νόμο;», ήταν το αμείλικτο ερώτημα που έθεσε από την πρώτη στιγμή η Ν.Δ., σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα όμως η Πειραιώς έσπευσε να υπογραμμίσει και να προειδοποιήσει εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας «έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει».
Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για ένα «θλιβερό πρωθυπουργό, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι» και διατύπωσε καίρια ερωτήματα σε σχέση με τον όψιμο χαρακτήρα εξαγγελιών που γίνονται υπό την πίεση του έντονα αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία για την κυβερνητική διαχείριση της τραγωδίας, αλλά και της ανάγκης του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος να προσπαθήσει να διαφύγει από την πολιτικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
«Ποιος, εκτός από τους υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει το νόμο; Ποιος, εκτός από τους υπουργούς του και την περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισε να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη, αναφερόμενη στην τριετία της κυβερνητικής αδράνειας σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αυθαιρέτων. «Ο κ. Τσίπρας θέλει ν’ αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Ελληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πεποίθηση των γαλάζιων στελεχών είναι ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να επικεντρώσει τη συζήτηση στο ζήτημα των πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαιρεσιών που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο, τη στιγμή που επί τρία χρόνια αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική δεν εκτελούνταν, έχει ως στόχο «να στραφεί η προσοχή του κόσμου πέρα από τις ευθύνες της». Και εντάσσεται στο πλαίσιο της απόπειρας «συγκάλυψης και απόσεισης των ευθυνών» την οποία καταγγέλλει με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς συνεχίζονται και οι αποκαλύψεις που αφορούν στη διαχείριση από τον κρατικό μηχανισμό.
«Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά, για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική από πλευράς κρατικού μηχανισμού, είναι τρομακτικά», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύεται η πλήρης ανεπάρκεια και η φαιδρότητα του “συριζαϊκού” κράτους, σε ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα».
Η αποδόμηση κάθε πρωτοβουλίας που αναγκάζεται υπό την πίεση των εξελίξεων να αναλάβει η κυβέρνηση αφορά και στην επιλογή του νέου γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διακρίνει στο πρόσωπο του κ. Ταφύλλη μία ακόμη κομματική επιλογή της κυβέρνησης που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της συγκεκριμένης θέσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζήτησε «επειγόντως» -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «την αντικατάσταση του κ. Ταφύλλη από πρόσωπο κύρους με εμπειρία στην πολιτική προστασία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους 91 νεκρούς».
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Ταφύλλης είναι «ένα στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν, που μάλιστα έχει ήδη περάσει από δύο γενικές γραμματείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., χωρίς να έχει επιδείξει στοιχειώδες έργο». Και όπως τόνισε η Πειραιώς, «το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι άλλο ένα αποτυχημένο κομματικό στέλεχος για να διαχειριστεί κρίσεις από τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».
Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού προκάλεσαν νέο γύρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς, απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καταλόγισε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας».
Υποστήριξε επίσης ότι «για μια ακόμη φορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 4846630248695251810
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε