Loading...

Τόσκας και Ψινάκης οι πρώτες... απώλειες ενός κράτους που συντρίβεται – τουλάχιστον ηθικά - από τη μήνι των νεκρών της Αν. Αττικής



toskas psinakis
Με διαφορά λίγων λεπτών αποδείχτηκε ότι οι... αρχές πληρώνουν το δικό τους τίμημα στην πολύνεκρη τραγωδία της Μαύρης Δευτέρας.
Η παραίτηση του αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και η ουσιαστική – αλλά όχι τυπική – εκπαραθύρωση του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, απέδειξαν ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να εκτονώνεται μέσα από τη θλίψη όταν η οργή της ξεχειλίζει.
Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Τόσκα, ο άνθρωπος ο οποίος και για λόγους συνείδησης, όπως είχε υποστηρίξει, είχε ψάξει καλά και δεν είχε βρει κάτι που δεν έκανε σωστά, 11 ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία, θυμήθηκε ότι τόσο η φυσική καταστροφή όσο και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι, ξεπερνάνε τη βούλησή του να συνεχίσει!

Ακόμη και την ύστατη στιγμή της αποχώρησής του μια συγνώμη δεν περίσσεψε!
Την ίδια περίπου ώρα σε ένα κλίμα έντασης με τους πολίτες του Μαραθώνα – οι οποίοι είχαν εκλέξει δήμαρχο τον Ηλία Ψινάκη με ποσοστό 53,55% - να φωνάζουν το μακάβριο σύνθημα «Ψινάκη παραιτήσου, το θέλουν οι νεκροί σου», 31 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Βαρνάβα και του Γραμματικού με το ψήφισμα που ενέκριναν ουσιαστικά εκπαραθύρωσαν - όχι βέβαια τυπικά - τον άνθρωπο που ήθελε να μετατρέψει την περιοχή του σε... Χόλιγουντ.
Κυριολεκτικά έσβησαν το «άστρο» του Ηλία Ψινάκη ο οποίος για τέσσερα περίπου χρόνια προσπάθησε με επικοινωνιακά τερτίπια και μόνο να αντιμετωπίσει τη δύσκολη καθημερινότητα των χιλιάδων δημοτών και κατοίκων του δήμου του ο οποίος βρίσκεται, δυστυχώς, ουραγός στην ανάπτυξη της Ανατ. Αττικής.
Η αντίδραση του... μάνατζερ στην έκφραση της λαϊκής βούλησης; Αφενός η απουσία του από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφετέρου η άρνησή του να παραιτηθεί!
Το θετικό σε μια τέτοια εξέλιξη; Η δηλωμένη πρόθεση των δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, να προχωρήσουν ενωμένοι και συντεταγμένοι προκειμένου ο δήμος να σταθεί ξανά στα πόδια του!

ΠΗΓΗ
Περιφέρεια Αττικής 270643748566524759
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε