Loading...

Τα ψέµατα του κ. Τσίπρα



Η ΧΘΕΣΙΝΗ δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν είχε µιλήσει µε τον Αλ. Τσίπρα πριν από την ανακοίνωση για τη διατήρηση του χαµηλού ΦΠΑ σε συγκεκριµένα ελληνικά νησιά που συνδέονται και µε το προσφυγικό διαψεύδει µε τον πιο ηχηρό τρόπο τους ισχυρισµούς του Ελληνα πρωθυπουργού.
Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ της Γερµανίας διέψευσε ότι τέθηκε θέµα συµψηφισµού της επαναπροώθησης των προσφύγων στην Ελλάδα µε το πάγωµα του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. «∆εν συνδέουµε τα δύο. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δυο µας. Βρέθηκε τρόπος να εξισορροπηθεί αυτή η αλλαγή», σχολίασε χαρακτηριστικά
∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά, βεβαίως, που ο κ. Τσίπρας συνελήφθη ψευδόµενος. Από τις περιβόητες προεκλογικές υποσχέσεις για σχίσιµο των Μνηµονίων και κατάργηση της λιτότητας, που ήταν «αυταπάτες», και το περίφηµο πρόγραµµα της Θεσσαλονίκης που από τότε είχε παραδεχθεί στους συνεργάτες του ότι δεν επρόκειτο να εφαρµοστεί, µέχρι τα ψέµατα στους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόµενους, είναι φανερό ότι ολόκληρη η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει οικοδοµηθεί πάνω στο πολιτικό ψέµα και την εξαπάτηση του εκλογικού σώµατος για την αναρρίχηση στην εξουσία και τη διατήρηση σε αυτήν.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι µόνο για τους φορολογούµενους που µαθαίνουν ότι για το πάγωµα του ΦΠΑ οι δανειστές ζητούν ισοδύναµα ύψους 28 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι. Ή που ακούν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει ούτε ένα ευρώ πρόσθετα µέτρα και αµέσως µετά ο κ. Τσίπρας υπογράφει και ψηφίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία ένα τέταρτο Μνηµόνιο που φέρνει περικοπή των συντάξεων και µείωση του αφορολόγητου ορίου.
ΥΠΑΡΧΕΙ επιπλέον και ένα ζήτηµα αξιοπιστίας, όχι µόνο στο εσωτερικό της χώρας έναντι των πολιτών, αλλά και στο εξωτερικό. Ποια είναι δηλαδή η πολιτική αξιοπιστία του Ελληνα πρωθυπουργού όταν βγαίνουν ξένοι ηγέτες και τον διαψεύδουν. Ισως αυτό να εννοούσε και η κ. Μέρκελ όταν έλεγε χθες ότι «πρέπει να εµπιστευόµαστε ο ένας τον άλλο», αναφερόµενη στη µεταµνηµονιακή εποπτεία.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 
Πολιτική 5603033151891302105
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε