Loading...

Σήμερα τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό σε 24 πόλεις


Επί ποδός βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό της η Μακεδονία και όχι μόνο για τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν αύριο, Τετάρτη σε 24 πόλεις για το Σκοπιανό, με τους διοργανωτές να προετοιμάζονται πυρετωδώς.
Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με την «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 19:30 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής, τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Σημείωσε ότι η παράλληλη διεξαγωγή συγκεντρώσεων είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων. Έκανε λόγο δε, για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Ναυλώνονται λεωφορεία

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων.  Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Στηρίζουν δήμαρχοι και ιεράρχες

Πολλοί από τους δημάρχους των μακεδονικών πόλεων στήριξαν την πρωτοβουλία ενεργά, ενώ αντίστοιχα, υπέρ των συλλαλητηρίων εμφανίζονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας. Κεντρικά η εκκλησία, δια του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, παρότι διαμήνυσε πως δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή της ονομασίας, πήρε αποστάσεις από την πρωτοβουλία. Προ ημερών ο αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σχετικώς: «Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο».

Το σχόλιο Κοτζιά

Σχολιάζοντας τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, απάντησε με νόημα «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και ότι καλό είναι να μην μπερδεύονται στις διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά του, ο απόστρατος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, επέκρινε με σφοδρότητα τον κ. Κοτζιά: «Ύμνησε τη συμφωνία με τον Ντιμιτρόφ και την Αλβανία που αγνοούμε και εμείς ως πολίτες και τα κόμματα. Τον άκουσα να επαινεί τον πρωθυπουργό και τον ίδιο και να μην επιτρέπει να ακουστεί η αντίθετη άποψη για να μην διακοπεί ο μονόλογός του. Ο ναρκισισμός όταν χειρίζεσαι τα εθνικά θέματα δεν είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Φράγκος.

Ακόμη και Ιάπωνες ήρθαν για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Οι αυριανές συγκεντρώσεις για την Μακεδονία έχουν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον. Με το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων να έχει πάρει διαστάσεις, ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Σε συνάρτηση και με τη μεγάλη προσέλευση κόσμου που είχαν τα δύο συλλαλητήρια του χειμώνα, στην Ελλάδα βρίσκονται δημοσιογράφοι απο χώρες του εξωτερικού.
Είναι μάλιστα χαρακτηρτιστικό όπως αναφέρει το life-events.gr, πως στη χώρα βρίσκεται συνεργείο από την Ιαπωνία, και συγκεκριμένα τη Δημόσια Ιαπωνική Τηλεόραση (ΝΗΚ), που αύριο θα καλύψει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, και θα στείλει εικόνα στην άλλη πλευρά της υφηλίου. Παράλληλα, θα κάνει θέμα για το ζήτημα της Μακεδονίας.
Πολιτική 3674708709376921029
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε