Loading...

Πρόκληση Κουφοντίνα: «Δεν θα έκανα δήλωση μετάνοιας για τη 17 Νοέμβρη- Η χορήγηση άδειας δεν την προϋποθέτει»


Για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε προκλητικός ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο εκτελεστής της 17Ν, που κάνει τις τελευταίες ημέρες απεργία πείνας προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΦ.ΣΥΝ. και τόνισε ότι δε θα έκανε δήλωση μετανοίας.
Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών για την απεργία πείνας που κάνει καθώς δεν του δόθηκε άδεια δηλώνει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».
Και εξηγεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας: «Πρώτα απ' όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμεινανι όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποδίδει ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε άδεια, στην κυβέρνηση: «Μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το "εισαγγελικό βέτο" αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη "δικαστική χούντα" γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακόμη, κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότηας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια».

Διάφορα 2542071810665608034
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε