Loading...

Έως 18 Μαΐου οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία



Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου, οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν έως και τις 18 Μαΐου.

Για το ερχόμενο έτος, στην Α' τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.
Στα νηπιαγωγεία, θα εγγραφούν όσα παιδιά συμπληρώνουν τα 4 έτη, την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής. Δηλαδή, όπως σημειώνει και το υπουργείο Παιδείας, για το σχολικό έτος 2018-19 τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί το 2013 και 2014.

Εγγραφές για τα δημοτικά

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου και τα δικαιολογητικά εγγραφής.
Οι προερχόμενοι από ιδιωτικά ή ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα εγγράφονται στην αντίστοιχη τάξη του δημόσιου σχολείου με βάση το Αποδεικτικό Μετεγγραφής που εκδίδεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου.
Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, οι μαθητές καταχωρούνται στο Βιβλίο Μητρώου και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» από 18 Ιουνίου έως και την 21η Ιουνίου 2018.

Δικαιολογητικά για τα δημοτικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή
ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό

Εγγραφές για τα νηπιαγωγεία

Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Νηπιαγωγείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων, τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής και τα δικαιολογητικά που αφορούν στην παρακολούθηση του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 αναρτώνται στα Νηπιαγωγεία:
α) ο οριστικός πίνακας των εγγραφέντων νηπίων και προνηπίων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2018-19,
β) ο πίνακας των μαθητών που θα παρακολουθήσουν το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.
Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 συγκροτούνται τα τμήματα του Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2018- 19
(πρωινό υποχρεωτικό και προαιρετικό ολοήμερο). Τα αναλυτικά στοιχεία εγγραφών, για το σχολικό έτος 2018-19, καταχωρούνται με ευθύνη των Διευθυντών/Προϊσταμένων τους, στα σχετικά πεδία του Πληροφοριακού Συστήματος από 18 έως και 21 Ιουνίου 2018.

Δικαιολογητικά για τα νηπιαγωγεία

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στο Νηπιαγωγείο που ανήκουν:
α) Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση (επισυνάπτεται)
β) Το πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών αναζητείται από το Νηπιαγωγείο μέσω του Πληροφοριακού
Συστήματος «myschool»
γ) Αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο, διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή
δ) Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου (συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης)
ε) Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή κρατικό ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη κρατική αρμόδια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.
Διάφορα 3754995690082965669
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε