Loading...

Συνάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη , με τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο.





Αρνητικός ο Υπουργός στην πρόταση για μεταφορά στην Ψυττάλεια, των λυμάτων του Δήμου
 

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Γ. Σωφρόνη, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Σ. Γκέραλη και Μ. Χαρίτο και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Η. Μπουκουβάλα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη και είχε ως αντικείμενο την εξέταση δύο σημαντικών για το Δήμο ζητημάτων. Της αποχέτευσης και της ίδρυσης νέου Κοιμητηρίου στην περιοχή Γερακίνα στην Παλαιά Φώκαια.
Δεν υπογράφει ο Υπουργός την πρόταση για Ψυττάλεια.
Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Υπουργού όλες τις πτυχές του ζητήματος της αποχέτευσης, παρουσιάζοντάς του τόσο την πρόταση για την κατασκευή τοπικού Κ.Ε.Λ., όσο και την πρόταση που υποστηρίζεται για μεταφορά των λυμάτων του Δήμου στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η πρόταση της Ψυττάλειας, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ήδη οριακά και δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον λύματα κι από άλλες περιοχές.
Για την επίλυση του αποχετευτικού του Δήμου Σαρωνικού πρόκρινε ως καλύτερη λύση την πρόταση για κατασκευή τοπικού ΚΕΛ, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο έργο. Ενώ υποστήριξε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος την εκτέλεση όλων των αντίστοιχων μεγάλων έργων που προωθεί η ΕΥΔΑΠ.
Εμφανίσθηκε πρόθυμος να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα της αποχέτευσης , ενώ επισήμανε τον κίνδυνο αν δεν βρεθεί σύντομα μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, να ξεκινήσει ο καταλογισμός προστίμων στο Δήμο.
Θετική στάση για την ίδρυση νέου Κοιμητηρίου
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης έθεσε στον Υπουργό το θέμα τη ίδρυσης νέου Κοιμητηρίου στη θέση Χαράδρα , στην περιοχή Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας. Για να γίνει όμως το κοιμητήριο στο συγκεκριμένο χώρο, πρέπει το Υπουργείο να άρει το χαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέας.
Στο συγκεκριμένο θέμα ο Υπουργός ήταν θετικός κι αναμένεται στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης  δήλωσε:
" Επισκέφθηκα μαζί με συνεργάτες μου στη Διοίκηση του Δήμου , τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, τον κ. Φάμελλο, στον οποίο έθεσα τα δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Σαρωνικού και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Ο κ. Υπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος κι αρνητικός με την πρόταση της Ψυττάλειας για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος του Δήμου μας , ενώ αντίθετα φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στην πρότασή μας να αρθεί ο χαρακτηρισμός ως αναδασωτέας της περιοχής που σχεδιάζουμε να ιδρύσουμε νέο κοιμητήριο.
Ζήτησα επίσης από τον Υπουργό να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση του Δήμου Σαρωνικού όσον αφορά την πολιτική του Υπουργείου του, σχετικά με την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος όχι μόνον για το δικό μας Δήμο, αλλά και για την υπόλοιπη Αττική που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Ξεκαθάρισα από τη δική μας πλευρά ότι περιμένουμε να αντιμετωπιστούμε ισότιμα με τους άλλους Δήμους.
Τέλος, τον προσκάλεσα να επισκεφθεί το Δήμο μας και να παραστεί σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι η επίλυση των προβλημάτων, τα οποία λόγω λανθασμένων πολιτικών, έχουν μείνει άλυτα τις τελευταίες δεκαετίες."


Περιφέρεια Αττικής 7915706796698875612
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε