Loading...

Βασίλης Ξυπολυτάς: «Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες για να ελέγξει ποδοσφαιρικές ομάδες»





Ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Βασίλης Ξυπολιτάς δέχθηκε να μιλήσει στο attikinews και μας είπε ότι η συγκυβέρνηση έκανε τέσσερα σοβαρά λάθη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία. Μας είπε επίσης ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση φόρων και δημοσίων δαπανών, ενώ τόνισε ότι ο τουρισμός πρέπει να προφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού, καθώς είναι ουσιαστικά ο κεντρικός πυλώνας παραγωγής πλούτου στη χώρα μας.  


Στον Νίκο Χιδίρογλου 

Η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συνεχίζεται. Τι δεν κάνει καλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; 


Κατά την άποψη μου η κυβέρνηση έχει κάνει τέσσερα σοβαρά λάθη. Το πρώτο είναι ότι υποτίμησε το μέγεθος του προβλήματος, το δεύτερο ότι δεν έχει κοινή κυβερνητική γραμμή και παρουσιάζονται συνεχώς παραφωνίες, το τρίτο είναι ότι ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει συνεχής ένταση στα ελληνοτουρκικά δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την ασφάλεια στις συνοριακές περιπολίες και τέλος, μετά το συμβάν η κυβέρνηση έχει παραμείνει επικίνδυνα αδρανής. Είναι απόλυτα σαφές ότι δεν κατάλαβαν τι συνέβη και μέχρι και σήμερα παραμένουν απαθείς.

Συνεχείς είναι οι διαφωνίες στους κόλπους της συγκυβέρνησης για περίπου όλα τα θέματα. Για πόσο πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν έτσι; 


Εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό άλλωστε έχει αποδείξει μέχρι τώρα - δηλαδή ότι είναι ικανός να χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο για να παραμείνει στην εξουσία. Δυστυχώς αυτή η ετερόκλητη κυβέρνηση θα συνεχίσει τις πολιτικές κυβιστήσεις και αυτοαναιρέσεις, μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2018 ή τον Μάιο του 2019.


Η υπερφορολόγηση έχει «γονατίσει» την αγορά. Τι θα κάνει μόλις αναλάβει μια κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να αλλάξει το τοπίο και να τονώσει το επιχειρείν και να φέρει επενδύσεις; 


Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει μείωση φόρων και μείωση των δημοσίων δαπανών. Η σημερινή κυβέρνηση ευχαρίστως υπερφορολογεί τη πραγματική οικονομία, τους παραγωγικούς Έλληνες, για να συσσωρεύει αχρείαστα πλεονάσματα, μόνο και μόνο για να αναδιανείμει ένα τμήμα τους μέσω επιδοτήσεων σε αυτούς που θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι αποτελούν το εκλογικό του πελατολόγιο. 
Μόλις αναλάβουμε θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι θέλουμε πραγματικά επενδύσεις. Υπάρχουν διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα που πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν. Και πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν πολύ γρήγορα. Εμβληματικά επενδυτικά σχέδια όπως το Ελληνικό ή η επένδυση στις Σκουριές στη Χαλκιδική, άλλα και η Αφάντου στη Ρόδο, θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάμε όμηρους της γραφειοκρατίας και μίας κυβέρνησης που δεν είναι φιλική προς τις επενδύσεις, τους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν και να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.

Είδαμε πρόσφατα απαράδεκτες σκηνές στους δέκτες μας, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου είναι σαφέστατα ένα από τα ζητούμενα. Ποια είναι τα άλλα συμπεράσματα που εσείς εξάγατε από τα θλιβερά αυτά συμβάντα; 


Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο παραπαίει. Η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε - με κεντρικό σχεδιασμό - να αλώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως προσπάθησε, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, να κάνει και σε άλλα πεδία της δημόσιας ζωής, όπως με τις τηλεοπτικές άδειες, το δικαστικό σώμα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κτλ. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες για να ελέγξει ποδοσφαιρικές ομάδες. Και τελικά από αυτή την ιστορία δυσφημίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Ένα πράγμα πρέπει να συμβεί: να εφαρμοστεί ο νόμος - για όλους - χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση.


Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι μετά από χρόνια κρίσης, η ζημιά σε αυτό που αποκαλούμε τουριστικό brand name της χώρας μας, είναι μεγάλη. Συμφωνείτε; 


Πράγματι έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα το brand name της χώρας μας. Αλλά αυτή  η ζημιά μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία για την εξουδετέρωση του «κακού» στερεότυπου και τη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας απαλλαγμένης από τα παλιά χαρακτηριστικά. Μέρος των σπουδών μου και της εργασιακής μου εμπειρίας ήταν στο μάρκετινγκ και μπορώ να σας πω ότι μεγαλύτερο πρόβλημα και από την εικόνα της κρίσης, αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική στο branding μας. Δεν έχουμε ορίσει το τουριστικό προϊόν μας, την τιμολογιακή πολιτική μας και σε ποιούς τουρίστες στοχεύουμε.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και όχι μόνο, κλιμακώνεται. Σας ανησυχούν οι εξελίξεις; Ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα για τον τουρισμό μας; 


Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο αυτή την εποχή. Γι’ αυτό και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ένταση στο Αιγαίο θα αποκλιμακωθεί και να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Προφανώς ο τουρισμός πρέπει να προφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού. Είναι ουσιαστικά ο κεντρικός πυλώνας παραγωγής πλούτου στη χώρα μας. Παρά ταύτα, για να επιτευχτεί η αποκλιμάκωση, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό αποτρεπτικό στρατό  και μια κυβέρνηση η οποία να επιδιώκει με ένταση την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και τον σεβασμό των άγραφων κανόνων των καλών διμερών σχέσεων. Επιτρέψτε μου να μην προχωρήσω περισσότερο, δεν θέλω να καταστήσω ένα πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής σε ζήτημα εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.


Η σκανδαλολογία με αφορμή το θέμα της Novartis συνεχίζεται. Πλήττεται από την υπόθεση η ΝΔ; 


Η υπόθεση έχει γυρίσει μπούμερανκ στην κυβέρνηση. Αυτό μάλιστα φάνηκε και στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που μάλιστα κάποιες παρουσιάστηκαν από ΜΜΕ φιλικά στην κυβέρνηση και παρουσιάζουν άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο κόμματων, προς όφελος της ΝΔ, σε επίπεδα μεγαλύτερα και από αυτά που ήταν πριν την σκανδαλολογία. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να μετατρέψει ένα παγκόσμιο ιατρικό σκάνδαλο σε ένα όχημα πολιτικής σκευωρίας. Δυστυχώς για τη χώρα μας, η κυβέρνηση κατασκεύασε μια σκευωρία, για να μπορέσει μέσω αυτής να οδηγηθεί σε εκλογές με ένα καινούργιο αφήγημα. 




Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε