Loading...

Άρθρο του Βασίλη Κεσίδη στα πλαίσια της επερχόμενης (Μάρτιος 2018) 'Εθνικής Συνδιάσκεψης ΔΑΠ ΝΔΦΚ'.


Του Βασίλη Κεσίδη.
O Βασίλης Κεσίδης είναι Μέλος ΔΑΠ ΝΔΦΚ Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Αισίως βαίνουμε στην πραγματοποίηση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η τιμή είναι μεγάλη, πόσο μάλλον για εμάς που αντιλαμβανόμαστε ότι η προγενέστερή της, ήταν πριν την γέννησή μας.
Βλέπουμε την κατάσταση να αλλάζει, βλέπουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη και τις αποφάσεις για τα Πανεπιστήμια του αύριο, όχι του χθες. Με γνώμονα τους αγώνες των ΔΑΠίτικων γενεών, γαλουχιζόμαστε και προχωράμε με την καινοτομία και την αλλαγή νοοτροπίας.
Το Άσυλο είναι μια έννοια χιλιοπαιγμένη και χιλιοαναφερθείσα αλλά μια έννοια που κρύβει πολλές σημασίες…
Άσυλο δεν σημαίνει να καταστρέφεις δημόσια περιουσία, άσυλο δεν σημαίνει να χτίζεις πόρτες γραφείων καθηγητών, άσυλο δεν σημαίνει ότι μπορείς να κλείνεις με το έτσι θέλω την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, άσυλο δεν σημαίνει πανεπιστήμιο κέντρο διερχομένων, άσυλο δεν σημαίνει ελεύθεροι βανδαλισμοί, άσυλο δεν σημαίνει καθεστωτική προπαγανδίστικη συμπεριφορά. Όλες αυτές οι έννοιες για εμάς, είναι άγνωστες για αυτούς, για αυτούς που κάνουν όλα αυτά και περισσότερα, για αυτούς που το πανεπιστήμιο το έχουν να συμπληρώνει τους ανικανοποίητους αριστερίστικους πόθους τους!
Άσυλο σημαίνει ελεύθερη έκφραση σκέψεων, ελεύθερο μέρος ερευνών, ελεύθερη αρχή για έναν νέο που αφιερώνεται σε αυτό που θέλει, σημαίνει χώρος σύμπραξης για πανεπιστημιακά εγχώρια, Ευρωπαϊκά και παγκόσμια τεκταινόμενα, άσυλο σημαίνει η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει είτε μέσω προγραμμάτων είτε μέσω συγκυριών, άσυλο σημαίνει σύγχρονο, ελεύθερο, δημιουργικό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Αυτό το άσυλο είναι η έννοια, το δικό τους «άσυλο» είναι η παράνοια.
Είναι πράγματα που δεν νοούνται, είναι πράγματα που δεν εφαρμόζονται, είναι πράγματα που Ευρωπαϊκές χώρες δεν ζούνε (με εξαίρεση την δικιά μας), είναι όμως και πράγματα που αλλάζουν, πράγματα που υλοποιούνται, δεν είναι στην εξωπραγματική σφαίρα…
Είναι πράγματα που αποφασίζουμε αυτόν τον Μάρτιο!
Και εφαρμόζονται στον καταγάλανο Μάϊο, είναι η χρονιά μας, είναι τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ μας!

Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε