Loading...

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις – Πτυχές της Ιστορίας και της σύγχρονης πολιτικής ”.


Στη Λήμνο περιοδεύει ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκη ςεπισκέφθηκε την τοπική στρατιωτική διοίκηση, στην οποία ενημερώθηκε από τον Ταξίαρχο Διοικητή, στον οποίο και εξέφρασε «την εμπιστοσύνη και το σεβασμό διότι εδώ, πέραν της αποστολής τους, βρίσκονται και κοντά στην τοπική κοινωνία».

Όπως υπογράμμισε ο  βουλευτής Ηρακλείου: «Το 2017 έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών. Από τις αρχές του έτους η συμπεριφορά αυτή έλαβε ακόμη πιο ανησυχητική μορφή με επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκλητικών ενεργειών. Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων».

Όλα τούτα, συνέχισε ο ίδιος, «μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους και γι' αυτό επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής, καλώντας την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και να γίνει πλήρης αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων». Οι ενέργειες της γείτονος στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, προσέθεσε «μάς προκαλούν εντονότατη ανησυχία για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε σημειώνοντας ότι «το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στη Λήμνο αλλά και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων στέλνουν ένα μήνυμα: Ένα μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς και αυτοπεποίθησης».

Σύσκεψη με φορείς της Λήμνου

Στους τρεις άξονες του προγράμματος της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα, στις «νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις, στην ανασυγκρότηση του κράτους και στη μείωση της φορολογίας και τις πολιτικές για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες», αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη με φορείς της Λήμνου, στο πλαίσιο περιοδείας του.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και ειδικότερα με εκπροσώπους από το Επιμελητήριο Λέσβου, τον Εμπορικό Συλλογο Λήμνου, τον Εμπορικό Σύλλογο Μούδρου, το Σύλλογο Πολυτέκνων Λήμνου, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου, την Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου κ.ά., με τη συμμετοχή του δημάρχου Δημήτρη Μαρινάκη και στελεχών της δημοτικής αρχής.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η κατάργηση της εξαίρεσης χαμηλού κατά 30% Φ.Π.Α. στα ακριτικά νησιά είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες» και συμπλήρωσε:

«Ο αυξημένος ΦΠΑ σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση η οποία θα μεταφερθεί όχι μόνο στον καταναλωτή, αλλά και στον παραγωγό. Οι συνέπειες δηλαδή είναι πολύ ευρύτερες απ' ό,τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση».

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, «αποτελεί μια ακόμη «απόπειρα εξαπάτησης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «λαϊκίστικα να αντισταθμίσει στη συνείδηση των πολιτών μια μεγάλη και μόνιμη απώλεια για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, με ένα μη υπεύθυνο μέτρο που εν τέλει δεν αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα».

Το μεταφορικό ισοδύναμο όπως σχεδιάζεται από την κυβέρνηση δεν συνιστά αναπτυξιακό εργαλείο που αντισταθμίζει το απωλεσθέν μειωμένο Φ.Π.Α., υπογράμμισε.

Το σχέδιο της ΝΔ

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε τις τρεις προτεραιότητες του σχεδίου του κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης: «Οι τρεις άξονες του σχεδίου μας είναι:

1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.
2. Ανασυγκρότηση του κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα κράτος λιτό και αποτελεσματικό. Για εμάς, το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.
3. Οι πολιτικές μας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μια κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Είναι ένα άθροισμα ατόμων».

ΠΗΓΗ
Πολιτική 4357218886505379626
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε