Loading...

Κυρ. Μητσοτάκης: "Δεν θα διχάσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς"


«Εμείς λέμε όλα στο φως, περιμένω η προκαταρκτική να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «μην σπεύσει άρον-άρον να κλείσει την προκαταρκτική επιτροπή μόνο και μόνο για να επιστρέψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη».
«Nα μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας άρον - άρον να κλείσει την Προκαταρκτική Επιτροπή και να επιστρέψει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Αν κλείσει την επιτροπή μόνο για να επιστρέψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη θα είναι όχι μόνο υπεύθυνος αλλά θα αποδείξει ότι πρόκειται για μια σκευωρία», είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι «αυτό θα ισοδυναμεί με την απόλυτη συγκάλυψη και αυτό εμείς και εγώ προσωπικά δεν θα το ανεχθούμε. Προκαταρκτική Επιτροπή γίνεται για να αποδώσει ποινικές ευθύνες. Επειδή ο κ.Τσίπρας δεν μπορούσε να αποδώσει καμία ποινική ευθύνη, μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Η παράταξη μας έκανε μια συνολική προσπάθεια να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη. Ο κ.Τσίπρας τι έκανε; Aπολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να μειωθεί η συμμετοχή των ηλικιωμένων στο φάρμακο.
«Το κέρδος από τον περιορισμό της υπερσυνταγογράφησης, πρέπει να γυρνάει πίσω στους πολίτες. Να μειώσουμε τη συμμετοχή των ηλικιωμένων στο φάρμακο. Να μην πρέπει να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο πίσω για να επιβεβαιώσουν μια συνταγή χρόνιας πάθησης. Να παραδίδουμε φάρμακα στο σπίτι», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεσμεύτηκε για αλλαγή του άρθρου 86 κάτι που είχε επιχειρήσει, όπως είπε, πριν από δώδεκα χρόνια. «Το 2006, ως απλός βουλευτής, έστειλα μια επιστολή στους 299 συναδέλφους μου, ζητώντας να αλλάξουμε το άρθρο 86, περί ευθύνης Υπουργών. Ψάχναμε 50 υπογραφές. Με το ζόρι βρήκαμε 10. Το άρθρο 86 θα αλλάξει. Οι πολιτικοί δεν θα έχουν αυτή την σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση», ανέφερε.
Παράλληλα έκανε λόγο για συγκάλυψη του κ. Κουρουμπλή από την κυβέρνηση. «Τα δικά μας στελέχη είπαν ξεκάθαρα ότι δεν τους ενδιαφέρει το ζήτημα της παραγραφής, ότι θέλουν να δικαστούν. Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση συγκάλυψε τον κ. Κουρουμπλή, στήνοντας δέκα κάλπες και όχι έντεκα».

«Δεν θα διχάσω τους Ελληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς»

Κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καταλόγισε στον πρωθυπουργό διαρκείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και ότι δίχασε τον λαό στο ζήτημα αυτό.
«Οι Έλληνες στα ζητήματα της εθνικής τους ταυτότητας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο οι Μακεδόνες. Και το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα είναι ότι δίχασε τον λαό και σε αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε όλους όσοι έχουν αυτή την ευαισθησία ακροδεξιούς, όχλο, γραφικούς.
Δεν θα διχάσω τον ελληνικό λαό για να ενώσω τους Σκοπιανούς», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.  
Ερωτηθείς για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας είπε ότι «το μόνο αποτέλεσμα από την επίσκεψη Ερντογάν, που κάποιοι πανηγύριζαν, ήταν η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί το δίκιο της με αυτοπεποίθηση, επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τη στήριξη των συμμάχων της. Είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνεις το λιοντάρι φορώντας στολές παραλλαγής και μετά να αναγκάζεσαι να διαχειρίζεσαι εθνικές υποχωρήσεις. Διότι αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή. Στα λόγια, οι "μαγκιές" είναι εύκολες, αλλά η εξωτερική πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, σταθερότητα και υπευθυνότητα».

Δεσμεύσεις για μείωση φορολογίας και πολλά νέα πρόσωπα

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην οικονομία αλλά και τις αλλαγές που θα δρομολογήσει εάν έρθει στην κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων και απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
«Λέω στους επιχειρηματίες κάτι το οποίο είναι έντιμο. Εγώ θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα σας διευκολύνω στη ρευστότητα. Εσείς όμως θα επενδύσετε στην χώρα σας, θα πληρώσετε φόρους και θα προσέχετε τους εργαζόμενους σας».
Εξάλλου, προανήγγειλε τη συμμετοχή νέων προσώπων που θα εκπλήξουν ευχάριστα.
«Εκλέχτηκα από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξω τη Νέα Δημοκρατία και να δώσω πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Θα δείτε πολλά νέα πρόσωπα και στην επόμενη Κυβέρνηση και στον κυβερνητικό μηχανισμό που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα».
«Δεν είμαι εδώ μόνο για να πείσω τους πολίτες. Είμαι εδώ για να τους παρέχω πραγματικές προοπτικές βελτίωσης της ζωής τους. Αυτή είναι η δουλειά μας. Και να ανακαλύψουμε πάλι τις χαμένες αξίες του Έλληνα. Την εργατικότητα, το φιλότιμο, την προκοπή» συμπλήρωσε.

Πηγή: kathimerini.gr
Πολιτική 6108403106967779329
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε