Loading...

Η ΝΔ για το Νταβός: Πρώτα αναθεώρηση Συντάγματος – Μητσοτάκης: Λύση σε άλλη συγκυρία


Τη συνολική θέση του για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι «η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Τσίπρα-Ζάεφ από το Νταβός, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στο κρίσιμο θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Μητσοτάκης: Δεν ενημερώνουν από πρόθεση προς διευκόλυνση Καμμένου

Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της υπονομεύει τη λύση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενως να έχει διαμορφώσει μία ενιαία κυβερνητική θέση, το έκανε από πρόθεση για να διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο, ο οποίος όμως αλλάζει συνεχώς θέσεις.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε διαπραγμάτευση δίχως να έχει ενημερώσει κανέναν, δεν ένωσε τον λαό, δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο. Διαπραγματεύεται κρυφά, και αντί να ενημερώσει προσπάθησε πρώτα να παγιδεύσει και στη συνέχεια να τη συκοφαντήσει την αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2008, λέγοντας ότι σε μία κρίσιμη συγκυρία η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη επίλυση του προβλήματος. «Πού ήταν τότε αυτοί; Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, ο κ. Καρανίκας η κ. Χριστοδουλοπούλου, έγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία". Έγραφαν ότι δεν διακυβέβεται κανένα εθνικό συμφέρον αν αναγνωριστεί η γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία. Αυτοί θα διαπραγματευτούν τώρα; Όχι μαθήματα σε μας. Το Βουκουρέστι είναι η μεγάλη διπλωματική παρακαταθήκη που η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει» σημείωσε.

Για το συλλαλητήριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση σπεύδει να χαρακτηρίσει ως εθνικιστή και ακροδεξιό όποιον δεν συμφωνεί μαζί της. Οι πολίτες αντιδρούν γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση ζαλισμένη από την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης πήγε να απαξιώσει και να συκοφαντήσει εκείνους που συμμετείχαν. Η πλειοψηφία, όμως, δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν κάποιοι έτσι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε και μία προσωπική αναφορά: «Έχω μία φωτογραφία του παππού μου, Κυριάκου Μητσοτάκη, που πολέμησε στη Σιάτιστα. Δικαιούμαι να είμαι περήφανος γι' αυτό. Δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι για τους παππούδες μας που πολέμησαν για τη γη της Μακεδονίας... Δεν δέχομαι την ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα πολέμησαν οι παππούδες μας. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, η Ελλάδα θα ήταν ένα καχεκτικό κρατίδιο δίχως μέλλον. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και λογικός, με υπεύθυνη ενημέρωση είναι πρόθυμος και για ανατροπές».

Ακολούθως, μίλησε για τους χειρισμούς που θα έκανε ο ίδιος: «Θα ενημέρωνα πρώτα απ' όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008, θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις και όχι να διχάσω τους πάντες, θα υπηρετούσα την εθνική γραμμή. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα απτά δείγματα γραφής πριν προχωρήσω. Δεν θα διαπραγματευόμουν τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Δεν θα ανεχόμουν καμία αναφορά σε "Μακεδονικό έθνος", όπως έκανε δίχως απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς. Ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον κ. Ζάεφ. Ακόμη κι αν ερχόταν κάποια λύση σε αυτό το κλίμα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό από όσα θα έλυνε στο εξωτερικό. Δεν θα δεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχθώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα, όμως, δεν θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν την ευαισθησία του ελληνικού λαού. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού η άλλη πλευρά έχει αποδείξει ότι επιζητά πραγματική λύση που θα οδηγεί στην αρμονική συμβίωση των δύο λαών. Εκτός αν κάποιοι είναι αποφασισμένοι να απεμπολήσουν τα εθνικά συμφέροντα για να κρατήσουν τις καρέκλες... Συνένοχοι σε μία ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του εθνούς δεν θα γίνουμε».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία και την έξοδο στις αγορές: Η Ελλάδα θα είχε βγει εδώ και χρόνια από την κρίση αν δεν τους είχαν φορτώσει ο Τσίπρας και οι δικοί του το φέσι του 2015, που ο κ. Ρέγκλινγκ το υπολόγισε στα 100 δισ.

Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται είναι σύντομο ανέκδοτο... Η Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για μεγάλο διάστημα, ενώ θα είναι έκθετη στις διαθέσεις των αγορών που δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια και δεν θα συγχωρήσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μίας τυχάρπαστης παρέας που θέλει την εξουσία για την εξουσία. Χρειάζεται ένα σχέδιο αλλαγών που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας είναι το χθες και δεν θα έχει άλλη ευκαιρία» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε, το ξέρουμε εμείς και το ξέρουν και εκείνοι. Ανήλθαν στην εξουσία δήθεν για να αμφισβητήσουν το κατεστημένο και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ο τόπος».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Στον ευαίσθητο χώρο της εθνικής άμυνας αλωνίζουν μεσάζοντες, στα ΜΜΕ χτίζει συμμαχίες με νεόκοπους βαρώνους, νέες εφημερίδες ανοίγουν συνεχώς με προκλητική διαφήμιση από δημόσιους οργανισμούς... Σύντομα θα έλθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν. Καταστρατηγούν την ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών, δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις γίνονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση στη συνέχεια, κάποιοι τάζουν μονιμοποιήσεις ενώ είναι αντισυνταγματικό, το κράτος μεγαλώνει... Και όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Τα πανεπιστήμια αφήνονται σε ομάδες που ασκούν βία... Στην Υγεία ο τραμπουκισμός έχει γίνει νέα πολιτική σχολή, οι συνθήκες, όμως, γίνονται για τους πολίτες όλο και χειρότερες. Στις γειτονιές η ανασφάλεια αυξάνεται από την εγκληματικότητα. Συνεχίζουν να λένε ψέματα. Έχουν συμφωνήσει σε 15.000 πλειστηριασμούς για το 2018, αυτοί που έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Όλα αυτά, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα και ενώ έρχεται μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς» και τόνισε ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται».

Ακόμη, έκανε αναφόρα και στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας ότι «η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο μέσο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων. «Η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της πατρίδας μας πλησιάζει» επισήμανε και κάλεσε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση.

«Να οδηγήσουμε σε έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους, αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά θέματα» συμπλήρωσε.

«Ο αγώνας έχει ξεκινήσει, είναι η ώρα της μεγάλης πανστρατιάς που θα ενώσει όλους τους μετριοπαθείς πολίτες στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να «σαρώσουν την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα».

Τέλος, απευθυνόμενος στο σύνολο των πολιτών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Ελάτε μαζί μας, σας ανοίγω προσωπικά τις πόρτες και κανείς δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Σεβόμαστε τις επιλογές και τις καταβολές σας, όμως το να σηκωθεί ξανά η πατρίδα είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους».

Η ΝΔ για το Νταβός: Καμία αναφορά από Τσίπρα-Ζαεφ για αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος

«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ, έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του συντάγματος της γειτονικής χώρας, προκειμένου να αλλάξει το όνομά της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις. Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο, ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Ζάεφ έκαναν την παραμικρή αναφορά», σημειώνει αε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον».


ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ στην ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος

Επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε για το Σκοπιανό στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τη στάση του σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ. Με τη σημερινή του ομιλία στην Π.Ε. της ΝΔ, ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης απέδειξε, για άλλη μα φορά, ότι έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ στην ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

Μαξίμου: Ανεύθυνη στάση του κ.Μητσοτάκη

«Πρόκειται για μια ανεύθυνη στάση και αποδεικνύει πλέον περίτρανα την εκτίμηση που έχουμε κάνει στο παρελθόν: ότι δηλαδή σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και καταλήγει σε εθνικά επιζήμιες θέσεις».

Αυτό σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η στάση της ΝΔ για το Σκοπιανό – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής ΕπιτροπήςΠΗΓΗ
Πολιτική 1899409555286973607
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε