Loading...

Η διαδρομή του Τούρκου Προέδρου – Ποιους δρόμους να αποφύγετε – Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις


Οι μετακινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι περιορισμένες, καθώς θα διαμείνει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του, οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα είναι μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επίσημο δείπνο το βράδυ.

Η τροχαία θα προχωρήσει σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή με τον Ταγίπ Ερντογάν από το αεροδρόμιο έως και και το Σύνταγμα, όπου και θα κάνει τη πρώτη του στάση, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κάθε δρόμος θα κλείνει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την διέλευση του προέδρου. Ο κ. Ερντογάν μετά την άφιξή του στο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα ακολουθήσει τη διαδρομή μέσω της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμμητού, τη Λεωφόρο Κατεχάκη, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, για να καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.
Επιπλέον, οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, θα παραδίδονται στην κυκλοφορία μόνο τις ώρες που ο Τούρκος Πρόεδρος θα βρίσκεται εντός των Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα κρίνει εκείνη την στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ.
Κλειστός όλη την ημέρα θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Σύμφωνα μάλιστα, με ανακοίνωση, ο ΟΑΣΑ κάνει ήδη από τις 6 το πρωί προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας που θα εφαρμόζονται σταδιακά έως και την αποχώρηση του Τούρκου Προέδρου.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στην οδό Πανεπιστημίου -στη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος)- και στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’.
Η ζώνη απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη περιοχή, μέσα στην οποία είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, το Κουκάκι και μέχρι την Κατεχάκη, το Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο, και περικλείεται από τους παρακάτω δρόμους:
α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας)
β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών
γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο
συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Ερντογάν. Μία στις 15:00 στην Ομόνοια, από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν και τους διαβιούντες Κούρδους στην Ελλάδα, και μία στις 18:00 στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και τη συμμετοχή πολλών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο «Ρουβίκωνας».
Διάφορα 3900505052393168139
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε