Loading...

Πηγές Ν.Δ.: Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει 1,9 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας


«Ο νέος Προϋπολογισμός επιβάλλει νέα επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 1,9 δις ευρώ. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου», σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «έχουν ψηφιστεί επιπλέον μέτρα 5,1 δις μέχρι και το 2020. Είναι περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου που κοστίζουν ένα μηνιάτικο για τους χαμηλόμισθους και τουλάχιστον δύο για του χαμηλοσυνταξιούχους», επισημαίνουν προσθέτοντας πως «αναλυτικά τα μέτρα των 1,9 δις περιλαμβάνουν περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και αυξήσεις φόρων, που πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν από την 1/1/2018:

Οι ένστολοι θα χάσουν περίπου 230 ευρώ το μήνα από το νέο μισθολόγιο και την αλλαγή στον υπολογισμό των εισφορών, η οποία μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2017.

Οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται λόγω των νέων περικοπών στο ΕΚΑΣ. 50.000 σημερινοί δικαιούχοι θα χάσουν το επίδομα, ενώ άλλοι 185.000 θα το δουν να μειώνεται έως και κατά 70%. Όσοι απομείνουν από τους δικαιούχους θα παίρνουν στην τσέπη μόλις 35 ευρώ.


• Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάλουν όλοι οι φορολογούμενοι αφού:
• Καταργείται η έκπτωση φόρου κατά 1,5% για μισθωτούς και συνταξιούχους για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
• Αυξάνεται η εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών στις ακαθάριστες αποδοχές.
• Καταργείται η έκπτωση κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες.
• Οι πολίτες που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης θα συνειδητοποιήσουν ότι το επίδομα θα μειωθεί κατά 50%.
• Οι νησιώτες θα δουν το κόστος διαβίωσής τους να εκτοξεύεται λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Οσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «η Κυβέρνηση μόνο φέτος επέβαλε συνολικά μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ. Το 2018 επιβάλλει επιπλέον μέτρα 1,9 δις. Συνολικά την τριετία 2015- 2018 έχει επιβάλει μέτρα ύψους 9,4 δις ευρώ. Να προσθέσουμε και τα 5,1 δις τα οποία θα επιβληθούν το 2019 και το 2020, φτάνει τα 14,5 δις ευρώ. Μια Κυβέρνηση, η οποία έχει νομοθετήσει μέτρα ύψους 14,5 δις ευρώ παρουσιάζει ως θετικό το γεγονός ότι επιστρέφει 700 εκατομμύρια. Παίρνει πολλά από πολλούς και δίνει ελάχιστα σε λίγους».

Παράλληλα επισημαίνουν πως «αυτή η Κυβέρνηση αυτή έχει κατακρεουργήσει όλα τα κοινωνικά επιδόματα και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και το 2018, με νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ, και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Καταργεί προκαταβολικά τα κοινωνικά επιδόματα, και τώρα επιστρέφει ελάχιστα χρήματα πίσω επιχειρώντας και πάλι να εξαπατήσει του πολίτες».

Τέλος, καταλήγουν που ζητούν οι νέοι από το Υπουργείο Εργασίας δεν είναι αποσπασματικά επιδόματα που δίνονται μια φορά το χρόνο, αλλά βιώσιμες και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Οι νέοι θέλουν δουλειές και ευκαιρίες, όχι απλά να περάσουν καλύτερα τα Χριστούγεννα. Και η Κυβέρνηση αυτή προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει και μοιάζει να επιχαίρει για τη γενιά των 360 ευρώ που προκάλεσε». 



ΠΗΓΗ
Πολιτική 7808916441237089759
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε