Loading...

Άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» η διήμερη έξοδος του Κουφοντίνα από τη φυλακή


Κύμα σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί η 48ωρη άδεια από το φυλακές Κορυδαλλού που χορηγήθηκε στο ηγετικό μέλος της 17Ν,  Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια.

Ο «Λουκάς» της 17Ν βρίσκεται από χθες στο σπίτι του και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει τεθεί σε διαρκή και στενή επιτήρηση, «φυσική και ηλεκτρονική», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά προκειμένου να αποφευχθεί ένα φιάσκο παρόμοιο με εκείνο του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είχε αποδράσει μετά από αντίστοιχη άδεια – την έβδομη κατά σειρά - που έλαβε από τις φυλακές το 2014 για να συλληφθεί σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στην Ανάβυσσο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εμφανίστηκε ήδη την Πέμπτη δυο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης. Η πρώτη ήταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, αμέσως μετά την έξοδό του από το Κορυδαλλό και η δεύτερη περίπου στις 18:30 αφού έφυγαν τα τηλεοπτικά συνεργεία από το σπίτι του στο Βαρνάβα.

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση

Η πολιτική αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο» χθες στη Βουλή, με οργισμένη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κυριάκου Μητσοτάκη και άγρια κόντρα του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή με την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Παρακολουθούμε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη στη χώρα μας, έναν αμετανόητο δολοφόνο, το πιστόλι της 17 Νοέμβρη, να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή. Να απολαμβάνει ένα προνόμιο της ελληνικής πολιτείας που ο ίδιος συνεχίζει να τραυματίζει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Κουφοντίνας μέσα από τον δημόσιο λόγο του δηλώνει πως παραμένει αμετανόητος, λειτουργεί και μέσα από τη φυλακή ως ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Ουσιαστικά καλεί με τις δημόσιες παρεμβάσεις του νέους ανθρώπους να γίνουν και αυτοί δολοφόνοι. Δείχνει αυτή η συμπεριφορά άνθρωπο που θέλει να ενταχθεί στην κοινωνία; Αυτό επιβραβεύουμε; Ζητώ ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα από την κυβέρνηση» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.


«Ξέρετε πώς χαρακτήρισε ο αρχηγός του Ρουβίκωνα τον Κουφοντίνα; Ως «τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη»! Έχουμε τρελαθεί τελείως; Ως πότε θα συνεχίσετε να τους ανέχεστε, να τους χαϊδεύετε, να υποβαθμίζετε τη δράση τους αγνοώντας τους συμβολισμούς πίσω από κάθε πράξη ή λόγο;» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε:

«Σας το λέω μία ακόμη φορά. Κανένας δεν έπιασε κατευθείαν το πιστόλι. Πρώτα από το μυαλό και τα πρότυπα ξεκινάς, μετά πας στη μολότοφ και κάποιοι θα καταλήξουν και στα καλάσνικοφ. Ως πότε θα θεωρείτε τα πρώτα στάδια ακίνδυνα;»


Κόντρα Κοντονή - Μπακογιάννη«Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, λειτουργούν οι νόμοι και θεσμοί έναντι πάντων. Ο πρόεδρος της ΝΔ μας είπε, ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, ότι η ΝΔ είναι υπέρ του θεσμού των αδειών, αλλά για κάποιους δεν πρέπει να ισχύσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο. Οι ρυθμίσεις του νόμου, μας είπε δηλαδή, δεν θα ισχύουν για κάποιους, διότι έχουμε διαφορές! Έχουμε διαφωνίες! Αυτό είπε ο πρόεδρος της ΝΔ» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας, στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, προκάλεσε την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη από τα βουλευτικά έδρανα.

«Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα», σχολίασε η κα. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον κ. Κοντονή. «Η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πάρα πολύ. Τι άλλαξε κ. Κοντονή από τότε που δεν εγκρίνονταν άδειες στον Κουφοντίνα μέχρι σήμερα; Δεν ήταν ο ίδιος;»,

«Όταν πρόκειται να καλύψετε ή να καταδικάσετε έναν δολοφόνο που σκότωσε 11 ανθρώπους, κρύβεστε κ. Κοντονή, αίσχος». είπε η κα. Μπακογιάννη.

Πολιτική 8837560475857770388
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε