Loading...

Γ. Σωφρόνης: Η μη συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία, σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για την εξεύρεση λύσης.


Απείχαν οι  κ. Μανώλης Τσαλικίδης και κ. Αγγελική Ράπτη, από τη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού για το αποχετευτικό.

Θα αποσταλεί νέα πρόσκληση σε επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους.


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, της οποίας η συγκρότηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου 2017, για την επανεξέταση της χωροθέτησης του ΚΕΛ Σαρωνικού.
Παρόντες στη συνεδρίαση της επιτροπής ήταν ο Δήμαρχος Σαρωνικού και επικεφαλής της Παράταξης «Σαρωνικός Αύριο», κ. Γιώργος Σωφρόνης, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σαρωνικός Σύγχρονη Πόλη», κ. Νίκος Βολάκος. Απουσίαζαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Σαρωνικός 5+», κ. Μανώλης Τσαλικίδης και «ΡΙΖΕΣ», κ. Αγγελική Ράπτη.
«Βλέπω με λύπη να επιβεβαιώνεται η δήλωση των κ.κ. Τσαλικίδη και Ράπτη στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν θα λάβουν μέρος στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Δυστυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι που μας κατηγορούν ως τώρα ότι δρούμε μονομερώς στο θέμα του αποχετευτικού, όταν έρχεται η ώρα της συμμετοχής και της ευθύνης επέλεξαν να απέχουν, αγνοώντας μάλιστα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», επισήμανε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού τόνισε ότι αντικείμενο της διαπαραταξιακής, μετά από συνεκτίμηση όλων των δεδομένων, είναι να συντονίσει τις ενέργειες ώστε να προκύψει μια επιστημονικά
τεκμηριωμένη μελέτη, με εναλλακτικές προτάσεις για τη χωροθέτηση ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, ώστε να λυθεί το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η μη συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία, σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για την εξεύρεση λύσης. Όσοι ανακυκλώνουν συνειδητά, υποτιθέμενες εναλλακτικές προτάσεις που έχουν ρητώς απορριφθεί, πρέπει να παραδεχθούν ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν λύση. Η πρότασή μας για τη δημιουργία ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, όπως έχουν κάνει ήδη όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Νότιας και Ανατολικής Αττικής, είναι μονόδρομος. Με αίσθημα ευθύνης, προτείναμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσουμε το θέμα της χωροθέτησης. Αλλά το να προσπαθούν κάποιοι να πείσουν ότι θα μεταφέρουμε τα λύματά μας αλλού, δεν οδηγεί πουθενά» τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού.
Κατόπιν της απουσίας των επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, οι κ.κ. Σωφρόνης και Βολάκος συμφώνησαν να αποσταλεί νέα πρόσκληση για τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα αποσταλεί εκτός των επικεφαλής και σε δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων.
«Καλώ ξανά τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, με συμμετοχή και δημοτικών συμβούλων, ώστε να διευρυνθεί και να μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη για την επίλυση του προβλήματος. Η όποια νέα πρόταση θα πρέπει να προκύψει από ζύμωση και να στηριχθεί από όλους. Η συνεργασία στο θέμα αυτό είναι κάτι που οφείλουμε πρώτα από όλα στους συμπολίτες μας» κατέληξε ο κ. Σωφρόνης.


Περιφέρεια Αττικής 8712320982347712196
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε