Loading...

Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής


Μέσα σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η ετήσια εορτή του συλλόγου Σύλλογος φίλων ιερέας μονής κουλτουμουσιου Αγίου όρους ‘Η φοβερά προστασία’. Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στη ΛΑΕΔ ήταν ο καθηγουμένος της μονής Κουτλουμουσίου αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, ο οποίος τιμήθηκε για την επί τέσσερις δεκαετίες ηγουμενία του.

  Επίπλεον, το Σαββατοκύριακο διεξήχθη και η πανηγύρις του κουτλουμουσιανού Ιερού Μετόχιου της Αγίας Σκέπης, στο καντήλι της Νέας Περάμου. Σε κατανυκτικό κλίμα και με πλήθος πιστών, τελέστηκε εσπερινός το απόγευμα του Σαββάτου και Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής. Παρόντες ήταν ο μητροπολίτης Κωνσταντίνου, ο καθηγούμενος της μονής αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, διάφοροι αγιορείτες πατέρες, λοιποί κληρικοί της ιερέας Μητροπόλεως και ο δικηγόρος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, Κωνσταντίνος Δέδες.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο εορτασμός της Αγίας Σκέπης είναι την πρώτη Οκτωβρίου, η εκκλησία της Ελλάδος την μετατόπισε στις 28 του ίδιου μήνα, ώστε να συμπίπτει με την εθνική εορτή του Ελληνισμού. Για την ιστορία, το τροπάριο που ψέλνεται ανήμερα της εορτής γράφτηκε από τον αγιορείτη μοναχό, Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη και καθιερώθηκε ως επίσημη ψαλμωδία στις 21 Οκτωβρίου του 1952. Τότε αποφασίστηκε και ο συνεορτασμός της εθνικης επετείου του «ΟΧΙ» με αυτή της Αγίας Σκέπης.





Περιφέρεια Αττικής 8549752355490090439
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε