Loading...

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας είναι αδύναμος να προσελκύσει επενδύσεις


ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας είναι αδύναμος να προσελκύσει επενδύσεις
Του Δημήτρη Γκάτσιου
Σε τέμπο αποδόμησης της πρόσφατης φιλοεπενδυτικής στροφής του πρωθυπουργού κινείται η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας "ούτε θέλει, ούτε ξέρει, αλλά ούτε και μπορεί” να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, προωθώντας όλα τα κρίσιμα επενδυτικά σχέδια.
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρική απέναντι σε κάθε είδους επένδυση. Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Και καλά, ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή…Δε μπορεί να αποπέμψει ούτε τον κ. Καμμένο…Δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ;”, επεσήμανε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, υπενθύμισε πως ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την αποπομπή της γενικής γραμματέως, εάν έστω και στοιχειωδώς ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει για το Ελληνικό.
"Χθες βράδυ παρακολουθήσαμε άλλον ένα υπουργό να αποδεικνύει ότι αυτή η ανίκανη κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας. Ο κ. Τσακαλώτος βλέπει περισσότερες επενδύσεις από όσες αντέχουμε, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία στην Ελλάδα κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποχωρούν. Του θυμίζουμε ότι μία και μόνο μία επένδυση έχει μείνει στη χώρα, αυτή των περιφερειακών αεροδρομίων, με έσοδα 1,3 δις, που ο ΣΥΡΙΖΑ λυσσαλέα πολέμησε, εμπόδισε, καταψήφισε και για την οποία τώρα υποκριτικά πανηγυρίζει. Οι πολίτες γονατίζουν από τους φόρους, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δάνεια, ενώ ο κ. Τσακαλώτος βλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Ενώ μιλάει για αντίμετρα, οι συνταξιούχοι χάνουν δύο συντάξεις και οι μισθωτοί ένα μηνιάτικο λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και της μείωσης του αφορολόγητου. Προκαλεί δυσφορία και αγανάκτηση η ανικανότητα, η άσκοπη φλυαρία της κυβέρνησης Τσίπρα και η υποκριτική αναντιστοιχία λόγων και έργων”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Εστιάζοντας στη σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Ευελπίδων, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσε τη μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πολίτες, δικηγόροι και το προσωπικό των Δικαστηρίων, μέσα από μια διαδικασία που οδηγεί νομοτελειακά στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης. "Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να επιταχυνθεί η απονομή της. Θα ήταν καλό ο υπουργός Δικαιοσύνης να περάσει από την Ευελπίδων και να δει την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της χώρας, αντί να επιτρέπει στο Ρουβίκωνα να εισβάλει στο υπουργείο του. Η χθεσινή επιδρομή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα. Οι εικόνες μιας "συλλογικότητας" να φτάνει ανενόχλητα μέχρι το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, μάς προσβάλει όλους, εκθέτει τη χώρα και στέλνει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Εξίσου προσβλητική είναι η αντίδραση των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που ανέχονται αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Ουδείς συλλαμβάνεται, απλά συνομιλούν με τον κ. Τόσκα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους πριμοδοτεί με ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤ OPEN. Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των πολιτών, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα βάλει ένα οριστικό τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Όσον αφορά στο Προγραμματικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και στα επτά Προσυνέδρια που θα πραγματοποιηθούν, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως μήνυμα της ΝΔ παραμένει πάντα "Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα”. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως στόχος του Συνεδρίου είναι να συνεχιστεί το μεγάλο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία και στη δημιουργική πλειοψηφία των Ελλήνων. "Η ΝΔ αποδεικνύει ότι κάνει πράξη το άνοιγμα προς την κοινωνία, ότι ακούει τους πολίτες, αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους και είναι εδώ για να δώσει πραγματικές λύσεις και να βελτιώσει της ζωή τους”, πρόσθεσε.

Πολιτική 7612724823482856652
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε