Loading...

Έλλη Παπαγγελή: «Όταν λέμε δεξιά και κεντροδεξιά μιλάμε για το ίδιο πράγμα ακριβώς»


Η Έλλη Παπαγγελή έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με τοποθετήσεις της. Είναι μορφωμένη και έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει, ενώ δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη της τις αντιδράσεις. Η επαγγελματική της ενασχόληση με το χώρο της μόδας και η έκθεση στα ΜΜΕ, δεν την έχουν επηρεάσει αρνητικά. Το αντίθετο. Η Έλλη Παπαγγελή δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του attikinews και δεν έκρυψε τη συμπάθειά της για τον Ντόναλντ Τραμπ.



Στον Νίκο Χιδίρογλου

Υπάρχει επιχειρείν στη μόδα, στην Ελλάδα της κρίσης και αν ναι, ποιες είναι οι προοπτικές του;

Το επιχειρείν στην μόδα βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά αφού έχει μειωθεί και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Οι μεγάλοι οίκοι παρόλα αυτά, προκειμένου να συντηρηθούν αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές των ρούχων και έτσι κάπως «σώζεται» η κατάσταση! Οι νέοι σχεδιαστές, βλέπουμε ότι βασίζονται στο μεράκι και στην αγάπη για αυτό που κάνουν και δεν νομίζω ότι επιβιώνουν από την δουλειά τους δυστυχώς. Ελπίζω ότι το κλίμα θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια!

Η μόδα ως επαγγελματικός χώρος παρασύρει πολλές φορές τους νέους σε ένα ελευθεριακό, όσο και αδιέξοδο, life style. Πως μπορεί ένας νέος να αποφύγει τα προβλήματα;

Θα έλεγα ότι το ελευθεριακό lifestyle μπορούμε να το συναντήσουμε και σε άλλα επαγγέλματα, πιο σοβαροφανή. Απλώς στον χώρο της μόδας και γενικότερα στον καλλιτεχνικό χώρο τα πράγματα είναι πιο ορατά γιατί υπάρχει η έκθεση στα ΜΜΕ.

Έχετε κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί πολιτικά και δη σε ιδεολογική βάση. Μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις στα λεγόμενά σας. Θα το ξανακάνατε;

Έχω τοποθετηθεί και συνεχίζω να τοποθετούμαι πολιτικά διότι ανήκω και σε πολιτική νεολαία ως γνωστόν. Οι αντιδράσεις υπήρξαν και θα ξαναϋπάρξουν, αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψη μου.

Ταχθήκατε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Θα μας πείτε το γιατί;

Φυσικά. Διότι είναι άνθρωπος της αγοράς, επιτυχημένος και δεν στηρίζει την πολιτική του καριέρα στην πλάτη ή στο όνομα κάποιου άλλου. Νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει στην βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας (που συνδέεται άμεσα και με την παγκόσμια οικονομία), αλλά και στην εξωτερική πολιτική.

Δεξιά ή κεντροδεξιά; Ή και τα δύο; Μπορεί ο φιλελευθερισμός και η παράδοση να συμβαδίσουν;

Όταν λέμε δεξιά και κεντροδεξιά μιλάμε για το ίδιο πράγμα ακριβώς. Απλώς πιστεύω ότι για λόγους μάρκετινγκ έχει δημιουργηθεί ο όρος κεντροδεξιά, όπως και ο όρος κεντροαριστερά. Όσο για τον φιλελευθερισμό (οικονομικό και κοινωνικό) θεωρώ ότι είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική παράδοση από το 1821 και μετά κυρίως.

Ποια είναι η άποψή σας για τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί βρέθηκε κατά τη γνώμη σας ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην εξουσία;

Κάθε κόμμα που συμμετέχει στις εκλογές μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί στην εξουσία, μην μας κάνει εντύπωση. Ακόμα και κόμματα χωρίς πρόγραμμα και plan Β όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυστυχώς οι πολίτες εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βιώνοντας οικονομικό αδιέξοδο τα τελευταία χρόνια. Περισσότερο φαντάζομαι από περιέργεια. Λάθος κριτήριο για εκλογές όμως.
Showbiz 1610203524806900996
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε