Loading...

Στις 13 Νοεμβρίου ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας – Έτοιμος να σπάσει όλα τα ρεκόρ


ΣΕΓΑΣΜπαίνει στην τελική ευθεία προετοιμασίας ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, με στόχο να σπάσει δύο νέα ρεκόρ: α) της διαδρομής και β) της προσέλευσης του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο. Ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει το ρεκόρ, της συμμετοχής καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» στους δρόμους της πόλης περισσότεροι από 50.000 δρομείς.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η στενή και παραγωγική συνεργασία είναι και φέτος  προϋπόθεση για την επιτυχία. Η στενότερη συνεργασία που συνήψε ο δήμος Αθηναίων με τον ΣΕΓΑΣ και η ενεργός συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, ενισχύουν την ασφάλεια και τις υψηλές προδιαγραφές  της κορυφαίας αθλητικής, ιστορικής και πολιτιστικής διοργάνωσης που είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας», δίνοντας ραντεβού με όλους στις 13 Νοεμβρίου και επισημαίνοντας ότι ως τη στιγμή που κόβεται το νήμα του τερματισμού “τρέχουμε όλοι μαζί”».
«Στόχος μας είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να φτάσει στο μέλλον να αποτελεί το σημαντικότερο δρομικό γεγονός στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για τα δύο επιπλέον ρεκόρ που έχει ως στόχο η φετινή διοργάνωση: το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ θεατών στο Καλλιμάρμαρο.
Ο Μαραθώνιος του Ψηνάκη
Ηλίας Ψινάκης 1
Μιλώντας στην εκδήλωση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας παράλληλα την σημαντικότητα των μαραθώνιων για την χώρα μας και τον πολιτισμό μας.
Όμως ο Ηλίας Ψηνάκης αναφέρθηκε και στον δικό του μαραθώνιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, τον τουρισμό, τον αθλητισμό και την επιχειρηματικότητα που έχει αφετηρία στο πρώτο Ελληνο – Κινεζικό forum στο Ζάππειο στις 11 Νοεμβρίου.
Το forum  πραγματοποιείται από την Αμφικτυονία των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων ,της οποίας είναι πρόεδρος και τη Κινεζική κυβέρνηση, με την αρωγή της Κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα.
Πιστός στις προεκλογικές εξαγγελίες του και στο σύνθημα «ξεκινάμε από τον Μαραθώνα, αλλά ζούμε στην Ελλάδα» ο Ηλίας Ψηνάκης τόνισε πως:
«Οι προσπάθειες των δύο τελευταίων ετών, η ίδρυση της Αμφικτυονίας στην οποία μετέχουν 160 δήμοι από όλη τη χώρα και τα ταξίδια στην Κίνα, όταν είχα συνεχείς επαφές με ανώτατους Κινέζους αξιωματούχους απέδωσαν καρπούς.
Έτσι τον Νοέμβριο στο Ζάππειο συναντώνται και συνομιλούν στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο με τίτλο «Δημιουργικές Βιομηχανίες», δήμαρχοι και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κίνα για τους τομείς της ανάπτυξης, της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
Με ομιλητές ακαδημαϊκούς, πρυτάνεις, εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας μας και προσκεκλημένους πολιτικούς αρχηγούς, εκπρόσωπους κομμάτων, πρέσβεις και οικονομικούς παράγοντες ανοίγει η πύλη για τον «δρόμο του Μεταξιού».
Περιφέρεια Αττικής 4735805838207736148
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε