Loading...

"Ντου" ελεγκτών σε Δήλεσι και Ωρωπό


"Ντου" ελεγκτών σε Δήλεσι και Ωρωπό - Κεντρική ΕικόναΙδιοκτήτης ταβέρνας δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 400€
Πρωινή έφοδο σε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια πραγματοποιήσε η υπηρεσία ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων σε Δήλεσι και Ωρωπό.
Οι καταστηματάρχες έδειξαν να αιφνιδιάζονται όταν αντίκρισαν το πρωί κλιμάκιο να ελέγχει τις αποδείξεις και να ζητάει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Οι ελεγκτές της Υπηρεσίας που πραγματοποιούσαν τους ελέγχους σε επιχειρήσεις διαπίστωσαν παραβατικότητα της τάξης του 100% και ξεκίνησαν να μοιράζουν πρόστιμα σαν «βροχή».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης φοροδιαφυγής που επικρατεί ήταν ένας επιχειρηματίας ο οποίος εντοπίστηκε να μην έχει κόψει απόδειξη αξίας 400 ευρώ σε εστιατόριο.
Στον τελευταίο έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτές παρατήρησαν ότι 25 τραπέζια είχαν εκδοθεί αποδείξεις, αλλά όλες την ίδια σχεδόν στιγμή.
Σύμφωνα με τους ελεγκτές, στόχος της υπηρεσίας τους όπως λένε είναι η "συμμόρφωση και η ενίσχυση της συνείδηση των πολιτών για να αποδίδουν ό,τι τους αναλογεί. Οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τις επιχειρήσεις θέλουμε να τις συμμορφώσουμε".
Πάντως, το πάρτι της φοροδιαφυγής κατά την τουριστική σεζόν έχει θορυβήσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει εκπονησει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με μέτρα όπως μεταφορά ελεγκτών στα νησιά
Περιφέρεια Αττικής 4039279677375493198
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε