Loading...

Τα προνόμια Καμμένου, η ακροδεξιά και ο σχεδιασμός Μητσοτάκη


Στη ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν και πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής

Κοινό μέτωπο αναμένεται να κρατήσουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη θεσμική ακροβασία στην οποία αναμένεται να προχωρήσει το μεσημέρι ο Νίκος Βούτσης, για να σώσει κάποια από τα προνόμια του Πάνου Καμμένου, ακόμα και αν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου. Στη ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν και πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής, ενώ από το ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως βρίσκεται σε πόλεμο με τον «τυχοδιώκτη, νεοκομμουνιστή Τσίπρα».
Από τη Λαμία, χθες το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου, ρωτώντας δημόσια, «τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ» και «κακοποιούν τον Κανονισμό της Βουλής», ώστε ο κ. Καμμένος να παραμείνει αρχηγός κόμματος. Η αναφορά αυτή δεν εκφράστηκε ως ένα ρητορικό σχήμα, από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πολιτικές ομιλίες, αλλά εδράζεται στις πληροφορίες που υπάρχουν στο γαλάζιο επιτελείο για «ένοχα μυστικά» που ενώνουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, με τον πρωθυπουργό.
Άλλωστε ο κ. Καμμένος χρημάτισε τέσσερα χρόνια επικεφαλής σε ένα νευραλγικό υπουργείο, όπως αυτό του Άμυνας και είναι σε θέση να γνωρίζει αρκετά κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα. «Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα» προειδοποίησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο κ. Μητσοτάκης, που γνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Τσίπρας έχει αντίκτυπο και στο εκλογικό σώμα.
Και μπορεί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ να είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, με την «ψαλίδα» να ανοίγει πάνω από το 12% (12,1% στην Metron Analysis για το «Βήμα»), ωστόσο η διάλυση των θεσμών, η εξαγορά συνειδήσεων βουλευτών και η προσπάθεια ποδηγέτησης της δικαιοσύνης, φαίνεται ότι αυξάνουν ανησυχητικά την άνοδο της άκρων, με ότι σημαίνει αυτό για το πολιτικό σύστημα και την επόμενη μέρα στη χώρα.
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9,1% ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που κινείται στις παρυφές της άκρας δεξιάς, είναι στο 2,8%, μια ανάσα πριν το όριο εισόδου στη Βουλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά, πως οι ψηφοφόροι κατευθύνονται προς τα κει για δύο λόγους: πρώτον γιατί πιστεύουν ότι «όλοι το ίδιο είναι» και δεύτερον λόγω της πόλωσης και του διχασμού που έχει καλλιεργήσει στην κοινωνία ο κ. Τσίπρας.
Για αυτό και η στρατηγική του θα επικεντρωθεί στο να αλλάξει η συγκεκριμένη κατάσταση, δηλώνοντας σε μικρά και μεγάλα ακροατήρια τη δική του άποψη και τις δικές του προθέσεις. Ένα πρώτο στίγμα δόθηκε κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα. «Οι πολίτες λένε "όλοι το ίδιο είστε" και "εσείς δεν έχετε δεσμεύσεις απέναντι" στους ξένους. Η απάντηση είναι όχι! Δεν είμαστε το ίδιο. Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας» επεσήμανε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τον ακούσει το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Μακρακώμης.
Παράλληλα θα επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι το κόμμα του ανοίγεται και ξεφεύγει από τις στενές κομματικές γραμμές. «Η ΝΔ τρεις φορές πέτυχε εξαιρετικά ποσοστά: το 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1990 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το 2004 με τον Κώστα Καραμανλή. Όσες φορές το καταφέραμε αυτό, σπάσαμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος», τόνισε.  Μάλιστα από την Ευρυτανία, μια περιοχή με βαριές μνήμες από τον Εμφύλιο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος όπως είπε, «ως πολιτικός στήριξε την εθνική συμφιλίωση».
Πολιτική 4889883416755532281
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε