Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλει την κοινωνία


Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα προσβάλλει την κοινωνία
Του Δημήτρη Γκάτσιου 
Στο προσκήνιο κρατάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το κομβικό πολιτικό αφήγημα της οδού Πειραιώς για την ανάγκη σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για τα...έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων το πρώτο εξάμηνο του 2015. Από το βήμα της Βουλής και στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα δριμύτατη επίθεση κατά του οικοσυστήματος των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, με αφορμή όχι μόνο την Υγεία, αλλά και το μέτωπο της Παιδείας.
"Η κυβέρνηση του απόντος κ. Τσίπρα συνεχίζει να προσβάλει την κοινωνία. Είχαμε μία μεγάλη συζήτηση για την Παιδεία. Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω. Την πάτε στο πουθενά. Εκεί που η προσπάθεια για πρόοδο δεν αναγνωρίζεται. Δε θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι. Οι σημαιοφόροι θα βγαίνουν μέσα από κλήρωση. Θα είναι θέμα τύχης. Ότι σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές το ξέραμε, όταν ο κ. Μπαλτάς είχε ανοίξει μέτωπο με την αριστεία. Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Οι ΑΝΕΛ τι λένε για όλα αυτά; Βάζετε την καρέκλα επάνω από το φιλότιμο; δεν έχετε όραμα για τη χώρα. Δεν έχετε και αναστολές. Γιατί δεν καταδικάζετε όλα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα; Πραξικόπημα δεν είναι αυτό που κάνει ο κ. Μαδούρο; Αλλά ήταν αυτός που θέλατε να κάνετε συνάντηση, για να σας υποστηρίξει στο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλετε να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ; Μήπως φοβάστε αυτά που ξέρουν και μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που κάνανε μαζί σας; Μη φοβάστε. Θα τα μάθουμε όλα αυτά στην εξεταστική που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μαζί με τα άλλα κόμματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Εστιάζοντας στα του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως σε αυτό καθρεφτίζεται ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης. "Ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, ανεδαφικό και δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες της κοινωνίας. Εκφράζει την εμμονή σας να διχάζεται την κοινωνία, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τον ιδιωτικό με το δημόσιο τομέα. Τι ακριβώς βαφτίζεται μεταρρύθμιση; η αλόγιστη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, μέσα από ένα σύστημα που περιορίζει τις επιλογές τους στην πρωτοβάθμια Υγεία. Σας ενοχλεί το σύστημα της συνύπαρξης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που εμείς είχαμε φέρει στο προσκήνιο. Προσθέτετε νέα βάρη που η χώρα μας δε μπορεί να τα σηκώσει. Με μοναδική σκοπιμότητα να οικοδομήσετε πολιτικές πελατείες. Ο διχασμός δεν αποτελεί λύση. Οι πελατειακές πολιτικές έχουν πεθάνει. Η λογική του νομοσχεδίου είναι ξεπερασμένη από τις εξελίξεις”, σημείωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τη συγκυβέρνηση πως δημιουργεί χωρίς σχέδιο πολλές νέες δομές στην πρωτοβάθμια Υγεία, για τις οποίες εξέφρασε αμφιβολίες εάν θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Φέρνοντας ως παράδειγμα το κέντρο Υγείας της Αρεόπολης, για το οποίο είπε πως λειτουργεί εξαιρετικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν πως τα κέντρα θα λειτουργήσουν σε αυτά τα πρότυπα. "Τα χρήματα θα βρεθούν από ευρωπαϊκούς πόρους είναι η μαγική λύση της κυβέρνησης. Αυτοί εξαντλούνται για άλλη μία φορά σε μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτοί οι πόροι έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν είναι για να χρηματοδοτούν επ' άπειρο το κομματικό κράτος που πάει να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εξαντληθούν αυτοί οι πόροι, το βάρος θα πέσει στους πολίτες. Υπάλληλοι που θέλετε να μετατρέψετε σε ομήρους του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε.
Από τα βέλη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν ξέφυγε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έφερε στο προσκήνιο μία υπουργική απόφαση του κ. Πολάκη, την οποία χαρακτήρισε ύποπτη και σημείωσε ότι προκαλεί τους ασφαλισμένους και ζημιώνει τον ΕΟΠΥΥ. "Πολλές κορώνες υπέρ της διαφάνειας, αλλά στην πράξη κλείνετε τα μάτια. Οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου είχαν σπεύσει να προστατεύουν τον ΕΟΠΥΥ από τις υπερτιμολογήσεις. Από αυτούς που έκλεβαν το κράτος. Στις 28 Ιουλίου, ο κ. Πολάκης καταργεί αυτές τις ποινές. Τι γραμμάτια ξεπληρώνεται και σε ποιους; Εμείς επιχειρήσαμε να βάλουμε τάξη και επιλέξαμε πέντε καταξιωμένες εταιρείες, για να κάνουν ελέγχους. Βάλαμε φρένο σε αλόγιστες υπερβάσεις. Αντί να συνεχίσετε αυτή τη δράση, ανοίξατε το δρόμο σε νέες απαράδεκτες υπερβάσεις. Το ίδιο κάνατε και με την τροπολογία του ΚΕΛΠΝΟ. Να νομιμοποιήσετε δαπάνες που ελέγχονται. Όταν σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη φέρατε τροποποιητική τροπολογία”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.  
Πολιτική 6347238563113887400
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε