Loading...

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Η επέτειος αυτή είναι μια ημέρα γιορτής για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Ενός λαού που, στις κρίσιμες στιγμές, βρίσκει τη δύναμη να προχωρά μπροστά ενωμένος, γεφυρώνοντας διαφορές. Η δύναμη αυτή, που βρήκε έκφραση στο ισχυρό όραμα του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, οδήγησε την Ελλάδα μακριά από το διχασμό, σε μια πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη. Τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, παρά τα λάθη που έγιναν, ήταν μια περίοδος ασφάλειας, συμφιλίωσης και ευημερίας για τους Έλληνες.

Σήμερα, σε μια ακόμη κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και όσους αγωνίστηκαν για αυτή, είναι να προτάξουμε. Να προσπαθήσουμε, με πίστη στους Δημοκρατικούς μας θεσμούς, να διορθώσουμε τις αδυναμίες και να δημιουργήσουμε ξανά συνθήκες ευημερίας και συνοχής.

Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί παρά να περνά από την ενδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης, του θεσμού που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, λογοδοτώντας καθημερινά και δίνοντας φωνή στις τοπικές κοινωνίες. Του θεσμού που κρατά όρθια την ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, με λιγοστούς πόρους, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τώρα είναι η ώρα για μια πραγματική Μεταρρύθμιση, η οποία θα αναβαθμίσει ριζικά το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατοχυρώνοντας την οικονομική της αυτάρκεια και τη λειτουργική της ανεξαρτησία. Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, σημαίνει ισχυρή, ουσιαστική Δημοκρατία.


                                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

                                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ
Περιφέρεια Αττικής 4167222678737708756
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε