Loading...

ΝΔ: Εξεταστική μετά τις αποκαλύψεις του Κορεάτη συμβούλου του Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα – Τι απαντάει ο πρώην ΥΠΟΙΚ


Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον σύμβουλο των Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γκλεν Κιμ -ο οποίος παραμένει συνεργάτης του νυν υπουργού Οικονομικών- σύμφωνα με τον οποίο το 2015 υπήρχε σχέδιο για κυκλοφορία κουπονιών, αντί μισθού αρχικά των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον κ. Κιμ. η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε από τους δημόσιους υπαλλήλους με την έκδοση κουπονιών για το 10% των μισθών τους, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία στα πρότυπα κουπονιών σίτισης.

Όπως ανέφερε η «Καθημερινή», το πλάνο αυτό είχε συζητηθεί με τραπεζίτες και θα μπορούσε να υλοποιηθεί, εφόσον υπήρχε χρόνος.

«Σκεφτήκαμε ότι αυτό το "δημοσιονομικό νόμισμα" έπρεπε να μοιάζει, να μυρίζει και να έχει την ίδια υφή με το ευρώ, χωρίς να είναι», δήλωσε ο κ. Κιμ.


Για «νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ κατέθεσε ερώτηση στον ΥΠΟΙΚ για τον ρόλο του Κορεάτη οικονομολόγου

«Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ -σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου- αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας "κουπονιών", αντί του ευρώ. Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως δικαιώνεται έτσι άλλη μια φορά η θέση της ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες».

Mάλιστα, ερώτηση για τον ρόλο του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, Γκλεν Κιμ, και το σχέδιο παράλληλου νομίσματος κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χρίστος Δήμας και την απευθύνει στον ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί να ενημερωθεί η Βουλή για τον ρόλο του συγκεκριμένου στελέχους στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές το α' εξάμηνο του 2015, ποια είναι η θέση που κατέχει σήμερα ο κ. Κιμ και με ποιες αρμοδιότητες, αλλά και το ύψος των αμοιβών του από το ελληνικό κράτος από το 2015 μέχρι σήμερα.

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που είχαν ως βασική πολιτική επιλογή τη χρεοκοπία και το grexit, όπως και τους συμμάχους τους», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ,απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που μεθόδευσαν την οικονομική ασφυξία της χώρας, με στοχευμένες κινήσεις, και καθοδήγησαν, με στοχευμένες δηλώσεις, τη φυγή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

ΠΗΓΗ
Πολιτική 5933874735169226565
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε