Loading...

Μητσοτάκης: Ο σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός, πρέπει να ξεκινά στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου


"Αυτήν τη στιγμή δεν έχει τόσο σημασία η αναζήτηση των ευθυνών όσο η υποστήριξη των ανθρώπων αυτών στην αποκατάσταση των ζημιών. Γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Η, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματική τροφοδοσία των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές. Και, βέβαια, ο σχεδιασμός ενός πλαισίου κινήτρων για να μπορέσουν να ξαναφυτέψουν οι άνθρωποι αυτοί τις ελιές τους και συν το χρόνο να ξαναδημιουργηθούν αυτοί οι θαυμάσιοι υπεραιωνόβιοι ελαιώνες, οι οποίοι χάθηκαν σε αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά" τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Λακωνία.
Συνεχάρη τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι "κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς", το δήμαρχο και όλο το προσωπικό, "διότι και αυτοί βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας περιορισμού αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς" όπως είπε.Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι "ο σωστός σχεδιασμός θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα σε μια χώρα, η οποία θα βιώνει κάθε καλοκαίρι καταστροφικές πυρκαγιές" σημείωσε ότι "η πρόληψη των πυρκαγιών είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο οικονομική από την αποκατάσταση εκ των υστέρων" και πρόσθεσε "ας κάνουμε, επιτέλους, μια φορά πράξη τα πορίσματα της Επιτροπής της Βουλής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπάρχει ένας σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός, ο οποίος πρέπει να ξεκινά στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου και όχι στην αρχή της επόμενης, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, τον εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο δασικό μας πλούτο».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι "το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, δυστυχώς, εντείνεται. Και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ολοένα και πιο έντονα, ακραία φαινόμενα. Και - λυπάμαι που θα το πω - η χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος".




ΠΗΓΗ
Πολιτική 6057393471462202629
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε