Loading...

Η παραλία των Αλυκών Αναβύσσου ανήκει στους πολίτες. Απάντηση στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ



Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, σεβόμαστε απόλυτα το θεσμικό ρόλο των βουλευτών όλων των κομμάτων, τους οποίους τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Αττικής. Στόχος μας δεν είναι η αντιπαράθεσή μας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνεργασία μαζί τους, αφού κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Θεωρούμε όμως ότι η απόφασή τους να στηρίζουν τις επιλογές μιας δοτής διοίκησης όπως είναι η διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία προωθεί ένα μοντέλο αξιοποίησης της παραλίας των Αλυκών που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την περιοχή και θα στερήσει τους πολίτες την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει.. Επιλέγουν να υπηρετήσουν το κομματικό τους καθήκον, αντί το συμφέρον των πολιτών που τους ψήφισαν. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πουθενά αναφορά για ξεπούλημα των παραλιών. Τι άλλαξε από το 2015 μέχρι σήμερα; Μήπως η ανάγκη παραμονής με κάθε τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξουσία και στα προνόμια που αυτή εξασφαλίζει;
Δεύτερον, κατανοούμε την ανάγκη των φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι δικαίωμά τους , αλλά είναι δικό μας δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε το συμφέρον των δημοτών μας. Εκείνοι επιλέγουν να στηρίξουν την επιλογή της ΕΤΑΔ να καταλάβει όλη την παραλία των Αλυκών και να τη "φορτώσει" με  πέντε (5) καντίνες, Λούνα Παρκ, Τσίρκο και πάρκινγκ επί πληρωμή. Εμείς επιλέγουμε ένα μοντέλο ήπιας αξιοποίησης, το οποίο προτείναμε στην ΕΤΑΔ πριν εκείνη αποφασίσει να προκηρύξει διαγωνισμό, με σεβασμό στη φυσιογνωμία της περιοχής, με λειτουργία μόνο των τριών (3) πέτρινων στη μισή έκταση της παραλίας και όχι στο σύνολό της, δημιουργία ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου, παιδικών χαρών κ.α. και με διασφαλισμένο το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση τους στην παραλία και στη χρήση των ομπρελοκαθισμάτων.
Τρίτον, οι φίλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δήθεν το νόμο , για να δικαιολογήσουν τη θέση τους, ότι η παραλία των Αλυκών ανήκει στην ΕΤΑΔ. Η δική μας η θέση είναι διαφορετική. Εμείς ως αυτοδιοίκηση διεκδικούμε το αυτονόητο, να ανήκει στους Δήμους το δικαίωμα αξιοποίησης των παραλιών. Δεν είναι δυνατόν δοτές διοικήσεις που ορίζονται με κομματικά κριτήρια, να αποφασίζουν από τα κλειστά γραφεία τους  για το πώς θα διαχειριζόμαστε τις παραλίες μας. Πουθενά στον κόσμο, εκτός ίσως από τη Βενεζουέλα ή τη Βόρειο Κορέα , δεν γίνεται η διαχείριση των παραλιών από το Κεντρικό Κράτος . Παντού έχει η αυτοδιοίκηση τον πρώτο λόγο. Αυτό διεκδικούμε να γίνει επιτέλους και στην Ελλάδα.
Τέταρτον, όλες οι εναλλακτικές λύσεις που ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτάθηκαν από την ΕΤΑΔ , ήταν ουσιαστικά παραλλαγές της ίδιας πρότασης . Αυτός ήταν ο λόγος που όλες απορρίφθηκαν από το Δήμαρχο και την Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Όλες οι δήθεν εναλλακτικές προτάσεις του κ. Τερζάκη οδηγούσαν στο ίδιο αδιέξοδο, αφού για να πληρωθεί το πολύ υψηλό τίμημα που ζητά η ΕΤΑΔ, τα 260.000 ευρώ, θα πρέπει ή να επιβαρύνουμε τους πολίτες ή να επιτρέψουμε να κατασκευαστούν στις Αλυκές όλα όσα προτείνει η ΕΤΑΔ προκαλώντας όχληση και αλλοίωση της περιοχής. Εμείς σε αυτό το μοντέλο δεν πρόκειται να δώσουμε το πράσινο φως. Οι εναλλακτικές προτάσεις που δήθεν μας προτείνουν είναι παραλλαγές του σκοινιού που θέλουν να μας κρεμάσουν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Για το Δήμο Σαρωνικού αποτελεί "κόκκινη γραμμή" το ξεπούλημα της παραλίας των Αλυκών . Δήμος, Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες, ενωμένοι μια γροθιά, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα. Για να διαφυλάξουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας.
                                                                                                                             
        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                                                                                ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ
Περιφέρεια Αττικής 751850408032636305
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε