Loading...

Η κυβέρνηση αποτυγχάνει συνεχώς και οδηγεί τη χώρα από ήττα σε ήττα.


Μάκης Βορίδης συνέντευξη στη ΒραδυνηΜετά και το αποτέλεσμα του Eurogroup της Πέμπτης, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση έχει επιλογές;
Ούτε χρέος ούτε ποσοτική χαλάρωση, μας έμειναν όμως η προνομοθετημένη κατάργηση του αφορολόγητου, τα μέτρα για το 2018 και φυσικά η προνομοθετημένη περικοπή των συντάξεων. Η κυβέρνηση αποτυγχάνει συνεχώς και οδηγεί την χώρα απο ήττα σε ήττα. Είναι προφανές οτι δεν μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό. Η αληθεια ειναι οτι έχει μια πατριωτική επιλογή: να φύγει, να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και να επιτρέψει στους Έλληνες να ελπίζουν ξανά. Αλλιώς εξαντλεί την υπομονή της κοινωνίας. Ειναι κάτι που θα το πληρώσει ακριβά σε πολιτικό επίπεδο αλλά δυστυχώς το πληρώνει και ο λαός μας.
Ωστόσο, όπως έχει πει και ο κ.Μητσοτάκης, σήμερα οι αποφάσεις σήμερα δεν λαμβάνονται απότην ελληνική κυβέρνηση, αλλά από την Ευρώπη, το ΔΝΤ κλπ. Γιατί λοιπόν εμμένετε στις εκλογές; Μπορεί η ΝΔ να κάνει κάτι διαφορετικό;
Αυτό που η πατρίδα μας χρειάζεται, μόνο οι Έλληνες μπορούμε να το καταφέρουμε. Χρειάζεται να μεγενθύνουμε την οικονομία μας, να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά της, να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Να ξαναφτιάξουμε Πανεπιστήμια για τα οποία να είμαστε περήφανοι, μία Δημόσια Διοίκηση στο πλευρό της επιχειρήσεως και του πολίτη. Αυτά όλα ποιος θα τα φτιάξει; Οι ξένοι; Οι δανειστές; Είναι δικό μας θέμα η ανάπτυξη της οικονομίας και η μεταρρύθμιση του κράτους σε όλα τα επίπεδα. 
Είναι αυτό που δεν κάνει η σημερινή Κυβέρνηση, είναι αυτό που εγγυάται ότι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θεωρείτε τη στρατηγική της ΝΔ σωστή;
Προφανώς, όταν βρισκόμαστε δημοσκοπικά μπροστά 15-20%, κάτι σωστό θα κάνουμε. Όσο για την περίφημη κριτική, ότι δεν έπρεπε να ζητάμε εκλογές, ομολογώ ότι δεν την καταλαβαίνω:
Δηλ. ο Τσίπρας θα οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο, θα μας πηγαίνει από ήττα σε ήττα, θα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα, και εμείς θα λέμε ότι πρέπει να εξαντλήσει την συνταγματική του θητεία; Αυτή η στρατηγική είναι γεμάτη αντιφάσεις και όχι το αίτημα των εκλογών ώστε να φύγει το ταχύτερο δυνατόν η χειρότερη και πιο ιδεοληπτική Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.
Ακούω μερικούς να αναρωτιούνται γιατί το ζητάμε, αφού δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Μα το αίτημα των εκλογών προερχόμενο από την Αντιπολίτευση, δεν διατυπώνεται για να υλοποιηθεί, αφού προφανώς η Αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιβάλλει εκλογές, αλλά για να εκφράσει την ένταση της διαφωνίας μας με τις κυβερνητικές πολιτικές.
Πολλοί λένε πάντως, ότι δεν πρόκειται να βγει η χώρα από τα μνημόνια αν δεν υπάρξει μία οικουμενική κυβέρνηση που θα στείλει το μήνυμα προς τα έξω ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ενωμένο και να πάρει αποφάσεις …
Και σε τι ακριβώς θα συμφωνήσουμε με τον κο Τσίπρα; Πού θα συμπέσουμε; Πού θα ενωθούμε ; Στην άγρια φορολογία των επαγγελματιών και των αγροτών, στην αφαίρεση των εισοδημάτων σε ύψος 80%, στην μείωση του αφορολόγητου ώστε να πληρώνει φόρο ο άνθρωπος που έχει μηνιαίο εισόδημα 500 ευρώ, στις μειώσεις των συντάξεων; Μήπως να συμφωνήσουμε στην ταχεία αποφυλάκιση των εγκληματιών, στην ασυδοσία του κράτους των Εξαρχείων, στις 4 τηλεοπτικές άδειες, στην απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, στις λαϊκές συνελεύσεις με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Μήπως στην επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου; Σοβαρά τώρα, τι σχέση έχουμε εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και ποια πολιτική θα ασκούσε τελικά αυτή η οικουμενική κυβέρνηση; Καμία. Θα ήταν παράλυτη, αναποτελεσματική, έρμαιο των εσωτερικών της αντιφάσεων.
Εκλογές πότε βλέπετε; Και τι θα μπορούσε να τις προκαλέσει;
Αν και τις εύχομαι, δεν τις βλέπω άμεσα. Ωστόσο, το λεγόμενο «ατύχημα» πάντα μπορεί να τις προκαλέσει.
Διεύρυνση προς τα δεξιά ή προς το κέντρο; Ο κ.Καμμένος π.χ. θα μπορούσε να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση ΝΔ;
Διεύρυνση προς κάθε κατεύθυνση. Προσκλητήριο όλων όσοι πιστεύουν στο Έθνος και στην Ελευθερία, όλων όσοι μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις για ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και βαθιάς διοικητικής μεταρρύθμισης, για ένα πρόγραμμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ταυτότητας, για ένα πρόγραμμα περιορισμού της μετανάστευσης και αποφασιστικής μάχης με το έγκλημα. Όσο για τον κ. Καμμένο, αυτός εκφράζει την χειρότερη εκδοχή του λαϊκισμού και του ταχυδιωκτισμού. Ξανά, σε ποιά προγραμματική βάση θα συμφωνούμε;
Πέραν της οικονομίας πάντως βλέπουμε ότι η κοινωνία υποφέρει και από άλλα προβλήματα. Τα «άβατα» για παράδειγμα, μπορούν να σπάσουν ή ισχύει αυτό που είπε ο κ.Τόσκας;
Φυσικά και τα «άβατα» σπάνε. Δεν σπάνε όμως όταν οι εγκληματίες που συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι, γιατί δεν προβλέπει την προσωρινή τους κράτηση ο νόμος Παρασκευόπουλου. Ούτε όταν ανήλικοι εγκληματίες μένουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. Ούτε όταν οι Κυβέρνηση έχει ιδεολογική αντίρρηση στο δόγμα της μηδενικής ανοχής. Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που έχει τρομοκρατία της άκρας αριστεράς. Είναι αδιανόητο να ομολογεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως ότι υπάρχουν άβατα. Ή οι αστυνομικοί να μην μπορούν να διαδηλώσουν στην Πλατεία Εξαρχείων γιατί ενοχλούνται οι αναρχικοί.Είναι αδιανόητο να τρομοκρατούνται οι δεξιοί φοιτητές και καθηγητές μέσα στα Πανεπιστήμια. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Και ευτυχώς θα τελειώσουν γρήγορα.
Δεν σας ανησυχεί το ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες που υποστηρίζουν απόψεις, όπως του κ.Μπαλάφα ή του κ.Πολάκη; Μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα;
 Όχι, οι πολλοί δεν είναι σαν αυτούς. Αυτοί εκπροσωπούν δυναμικές, κραυγάζουσες μειοψηφίες. Εμείς εκπροσωπούμε την σιωπηλή πλειοψηφία. Τους πολίτες που πνίγονται από τις απάτες τους, που θίγονται από την βία τους, που προσβάλλεται η ηθική και η αισθητική τους. Όλους αυτούς που τώρα που γνώρισαν την Πρώτη Φορά Αριστερά, σύντομα θα πούνε «Ποτέ πιά».
Πολιτική 2519880927817532279
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε