Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα τρία βήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού


Κ. Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα τρία βήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού
Του Δημήτρη Γκάτσιου

Τρεις κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός στην Ελλάδα, έθεσε επί τάπητος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθέτησε ως αιχμές την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του Κράτους και της γραφειοκρατίας.
"Είμαστε σε μια κοινή γραμμή πλεύσης στα πιο σημαντικά ζητήματα που είναι η φορολογία, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στα ζητήματα μιας έξυπνης πολιτικής χρήσεων γης, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά θα αναγνωρίζει, ταυτόχρονα, και τις εθνικές ιδιαιτερότητες", τόνισε, στην παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης. Αφού, δε, ευχήθηκε καλή επιτυχία, παραγωγική και ουσιαστική συνεργασία με το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ, σημείωσε πως πέραν της κεντρικής φιλοσοφίας και στρατηγικής υπάρχουν πολλά μικρά ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, που μπορούν να λυθούν, εφόσον καταγραφούν και υπάρχει η βούληση από την Πολιτεία.
"Για αυτό ζητώ διαρκώς από τους συνεργάτες μου να μαζεύουμε όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να τις κωδικοποιούμε… Να γνωρίζουμε τα ζητήματα καλά. Να φύγουμε από τα ωραία λόγια που ακούτε συχνά και να πάμε στην εξειδίκευση των πραγμάτων", ανέφερε.
Εστιάζοντας στα της φορολογίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ξεκάθαρη άποψη της οδού Πειραιώς. "Είμαστε κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων. Ο Φ.Π.Α. θα εξεταστεί όταν θα έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο. Πιστεύουμε ότι μια τολμηρή πολιτική μεταρρυθμίσεων μπορεί να μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πρωτογενή πλεονάσματα", τόνισε. Όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η γαλάζια παράταξη πιστεύει στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού.
"Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που μας επιτρέπει να πετύχουμε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες το χρόνο. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου", ανέφερε.
Πολιτική 24953330914865359
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε