Loading...

Κάποιοι πρέπει να αντιδρούν στα όσα εξωφρενικά συμβαίνουν



Του Νίκου Χιδίρογλου
Η χθεσινή συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» έγινε διότι έπρεπε να γίνει. Πέτυχε; Αυτό θα πρέπει να εξεταστεί υπό το πρίσμα της συγκυρίας. Πλέον, οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις του παρελθόντος αποτελούν παρελθόν. Αν κάποιοι περίμεναν μεγαλύτερη προσέλευση, ας δουν τις εικόνες των συνδιασκέψεων & συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπου στην καλύτερη περίπτωση παρίστανται 15 άτομα. Επί της ουσίας: κάποιοi πρέπει να επιμείνουν στην προσπάθεια για τη μείωση  της πολιτικής επιρροής αυτής της συγκυβέρνησης – παρωδία, αφού δεν το κάνουν άλλοι και ειδικά αυτοί που θα έπρεπε... Αρκετοί πάντως έδωσαν χθες το παρών. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και τους αξίζουν συγχαρητήρια - όπως και στους οργανωτές - καθώς δεν το βάζουν κάτω.
Από την άλλη, υπάρχουν παράπονα για την παρουσία προσώπων που παρέστησαν και είχαν και «ρόλο» στη συγκέντρωση. Όμως, η προσπάθεια δεν είχε και δεν έχει κομματικό μανδύα και παραμένει μια διευρυμένη πλατφόρμα αντίδρασης του αστικού κόσμου στις κυβερνητικές πολιτικές. Εξ ου και το ότι στην οργανωτική επιτροπή υπάρχουν άνθρωποι και από τον κεντροδεξιό και τον κεντροαριστερό χώρο.

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι οργανωτές, είναι η (δογματική) αντι-ακτιβιστική λογική της ηγεσίας της ΝΔ, η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών που όμως πηγάζει και από την ανυπαρξία δυναμικής αντιπολίτευσης, η εξατομίκευση των προτεραιοτήτων μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας και πολλά άλλα. Και μπορεί αυτά να φαντάζουν τρόπον τινά ανυπέρβλητα, αλλά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πτοήσουν τους διοργανωτές. Τα «τζαρτζαρίσματα» εντός της ΝΔ για το ποιος πρέπει να πηγαίνει και που, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απασχολούν τους διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Το ξαναλέμε: κάποιοι πρέπει να αντιδρούν στα όσα εξωφρενικά συμβαίνουν.
Πολιτική 9021829028927752563
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε