Loading...

Παύλος Μαρινάκης: «Η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας βασιζόμενη στη νέα γενιά»



Ο καταγόμενος από την Πάτρα αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του attikinews και μας είπε πως «η εποχή μας απαιτεί μια νεολαία που θα βγει στο δρόμο, με σεβασμό στους πολίτες που κινούνται στις πόλεις και θα δώσει έναν δημοκρατικό αγώνα για να προασπίσει στους θεσμούς και τη Δημοκρατία μας».

Στον Νίκο Χιδίρογλου

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν αέρα στα πανιά της ΝΔ. Αρκεί όμως αυτό; Πως θα βοηθήσετε από την πλευρά σας ως ΟΝΝΕΔ την παράταξη να πείσει τον κόσμο και να διαμορφώσει δυναμική αυτοδυναμίας;

Πράγματι η δυναμική της Νέας Δημοκρατίας είναι εμφανής και σταθερά αυξανόμενη. Με αυτό το δεδομένο, ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρος: εκπροσωπώντας τη γενιά που πληρώνει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μία κρίση για την οποία δεν ευθύνεται, οφείλουμε να βάλουμε σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της επόμενης ημέρας τα προβλήματα των νέων ανθρώπων και να βρούμε από κοινού με εκείνους ρεαλιστικές και μετρήσιμες λύσεις. Η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας βασιζόμενη στη νέα γενιά, γιατί είναι η γενιά που περιμένει να ακούσει αποκλειστικώς και μόνο την αλήθεια και στο «γήπεδο» αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πως μπορεί να βγει νικητής. 
  

Ναι στον ακτιβισμό ή όχι; Και αν ναι, πως;

Ναι στην πολιτική με ουσία, είτε μέσω δράσεων ακτιβισμού, είτε μέσω πολιτικών εκδηλώσεων. Το να κάνεις ακτιβισμό για τα μάτια του κόσμου, σηκώνοντας πρόσκαιρα σκόνη είναι επιζήμιο. Εξίσου επιζήμιο, βέβαια, είναι να μένεις προσκολλημένος στην άνεση του διαδικτύου, μετρώντας likes. Η εποχή μας απαιτεί μια νεολαία που θα βγει στο δρόμο, με σεβασμό στους πολίτες που κινούνται στις πόλεις και θα δώσει έναν δημοκρατικό αγώνα για να προασπίσει στους θεσμούς και τη Δημοκρατία μας. Δεν γίνεται να κάθεσαι στον καναπέ και να βλέπεις να γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ ή να επιχειρείται «αναπαλαίωση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πάντοτε, όμως, κάθε κίνηση πρέπει να καταλήγει σε συγκεκριμένη αντιπρόταση. Όποιος αντιδρά απλώς, είναι και εκείνος επιζήμιος.


Πόσο «επίκαιρες» είναι σήμερα οι πολιτικές νεολαίες; Τι έχετε κάνει εσείς ως ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια, για να καταστείτε ένας σύγχρονος οργανισμός;

Μια νεολαία, όπως και κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός, αποτελείται από ανθρώπους. Εκείνοι καθιστούν τον ρόλο της επίκαιρο ή μη, με τις προτεραιότητες που θέτουν. Συνεπώς, ειδικά στα χρόνια μας μια νεολαία η οποία έχει ευθεία αναφορά στην κοινωνία των νέων είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη: είναι αναγκαία. Αντιθέτως, μια νεολαία παραγόντων προς «αξιοποίηση» είναι τοξική. Ειδικά μετά το συνέδριο επανίδρυσης, η ΟΝΝΕΔ έθεσε ως πρώτο της στόχο να στελεχωθεί από ανθρώπους που αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας των νέων και θεωρώ πως, σε μεγάλο ποσοστό, τα έχουμε καταφέρει. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω πως στην συντριπτική πλειοψηφία μας, όσοι κατέχουμε θέσεις ευθύνης είμαστε άνθρωποι που εργαζόμαστε κάτω από τις γνωστές δυσχερείς συνθήκες. Πέραν, όμως, αυτού, εξελίξαμε τις δομές μας. Κάναμε ένα δημοκρατικό και ανοιχτό συνέδριο και αποφασίσαμε αλλαγή προτεραιοτήτων: στόχος μας να αποκηρύξουμε τον ξύλινο λόγο, να αποβάλουμε όσα μας πληγώνουν και να απευθυνθούμε στην κοινωνία των νέων.

Η απήχηση της ΟΝΝΕΔ - δια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ - στους φοιτητές, είναι διαχρονικά υψηλή. Τι γίνεται όμως με τους εργαζόμενους νέους; Ακούν το μήνυμά σας με ενδιαφέρον;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι από τους βασικότερους ιστορικά πυλώνες της οργάνωσης. Αποτελεί τη βασικότερη πηγή στελεχών και τα αποτελέσματά της κάθε χρόνο μας κάνουν υπερήφανους. Αν οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχαν εφαρμοστεί, θα είχαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό μας κάνει ταυτόχρονα να νιώθουμε δικαιωμένοι αλλά και θυμωμένοι. Είναι αλήθεια πως η δυναμική μας στα φοιτητικά δεν περνούσε και στο επόμενο στάδιο. Λίγο εκείνοι που χρησιμοποιούσαν δυνατές οργανώσεις για εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, λίγο η σιωπηρή πλειοψηφία που φοβόμασταν να κάνουμε το επόμενο βήμα και λίγο περισσότερο οι ανάγκες της καθημερινότητας μετά το πτυχίο, δημιούργησαν αυτό το φαινόμενο. Η λύση κρύβεται σε όσα προανέφερα. Όπως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κέρδιζε γιατί ήταν η μόνη αμιγώς φοιτητική παράταξη, αφού στην ατζέντα της κυριαρχούσαν φοιτητικά θέματα, έτσι και η ΟΝΝΕΔ της κοινωνίας των νέων και όχι των παραγόντων δίχως ιδιότητα ή επαγγελματική ταυτότητα, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων.

Κάποιοι εξ αριστερών μίλησαν άσχημα για τους νέους που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για εργασία. Εσείς, αν θα στέλνατε ένα μήνυμα σε όσους έχουν αναχωρήσει στο εξωτερικό, τι θα τους λέγατε;


Αποφασίσαμε να κοιτάξουμε μπροστά, γι’ αυτό και η νέα μας καμπάνια ονομάζεται «ΑΥΡΙΟ». Αδυνατούμε να απαντήσουμε σε ιδεοληπτικούς ή φίλους ατόμων με προβατική συμπεριφορά. Προδότης είναι όποιος εξαπατά τον ελληνικό λαό, εκείνος που καταπατά τους νόμους και όχι αυτός που αφήνει την ίδια του τη ζωή για να επιβιώσει, επειδή κάποιοι του στέρησαν αυτό το δικαίωμα. Ένα είναι το μήνυμα: όσοι μείναμε και αντέχουμε, να εργαστούμε για να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι μια κανονική χώρα, στην οποία οι ευκαιρίες θα μοιράζονται αξιοκρατικά, οι νόμοι θα τηρούνται από όλους, τα άβατα θα ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα εργάζονται οι πολλοί πληρώνοντας φόρους για τους λίγους. Αν γίνουν αυτά τα αυτονόητα, οι φίλοι μας θα έρθουν πίσω. 
Πολιτική 2286200113486890065
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε