Loading...

Τα αδιέξοδα στη Δύση είναι προφανή



Του Νίκου Χιδίρογλου
Πρόκειται για μια ασύμμετρη κατάσταση σε όλη τη Δύση, ελέω των απανωτών πολιτικών και γεωπολιτικών αλλαγών. Ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος Στις ΗΠΑ εκλέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής και τη δημιουργία ισχυρών αναχωμάτων στην παγκοσμιοποίηση, της οποίας θιασώτης είναι, πλην του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ και ο νεοφιλελεύθερος νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Τραμπ, όπως αναμενόταν, τα έβαλε με τη Μέρκελ και άρχισε να αμφισβητεί τις πρακτικές των ευρωπαϊκών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που είχαν «καλομάθει» επί Ομπάμα και δεν πλήρωναν. Και οι Αλβανοί και αυτοί οι απίστευτοι στη Βαλτική που προκαλούσαν επί μακρόν τη Μόσχα με ξένες πλάτες, το έχουν ρίξει στο κλάμα! Όπως και οι Τούρκοι, που βλέπουν τον Τραμπ να τους γυρίζει την πλάτη, να παίζει ανοικτά με τους Κούρδους εξοπλίζοντάς τους και να απομονώνει τον μεγάλο σύμμαχο της Άγκυρας, το Κατάρ, το εμιράτο – σφηκοφωλιά των ισλαμιστών τρομοκρατών.
Ο Μακρόν τα έβαλε με τον τρόπο του με τον Τραμπ, ο οποίος παίζει, αν και απομονωτιστής, σκληρό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή, με ισχυρούς συμμάχους τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Και τους Βρετανούς, για όσο καιρό τουλάχιστον η Μέι, που πληρώνει την διόλου λογική απόφασή της να προσφύγει στην κάλπη, αντέξει. Η Μέι, που είδε τον ακροαριστερό Κόρμπιν να ανεβαίνει, αλλά και τους Σκωτσέζους εθνικιστές να συντρίβονται από τους Τόρις στη Σκοτία και ετοιμάζεται τώρα να συγκυβερνήσει με κάτι σκληρούς προτεστάντες από τη Βόρεια Ιρλανδία! Άντε τώρα να πάει σε διαπραγματεύσεις για το Brexit, αποδυναμωμένη… Και ο Τζόνσον, παραμονεύει να της αρπάξει την ηγεσία. Μύλος. Στην δε Ιταλία, κανένα φως, με τον Πέπε Γκρίλο να παραμονεύει, όπως και η Λέγκα του Βορρά. Μεγάλος χαμένος σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, η κεντροαριστερά. Ενισχυμένοι πάσης φύσεως ριζοσπάστες, δεξιοί και αριστεροί. Την ίδια ώρα, η απροθυμία των Ευρωπαίων να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, η οποία απειλεί με τη δράση της αυτά που κάποιοι γραφειοκράτες προσπάθησαν να επιβάλλουν, βλ. πολιτική ορθότητα, πολυπολιτισμικότητα, ελευθεριότητα και βάλτε, οδηγεί σε αδιέξοδα και συνεχείς επιθέσεις από τους ισλαμιστές! Τώρα φαίνεται η τεράστια ζημιά που επέφερε στις κοινωνίες της Δύσης η δια της Παιδείας συνεχιζόμενη διαδικασία θρησκευτικού και εθνικού αποχρωματισμού τους.

Τα αδιέξοδα στη Δύση είναι πλέον προφανή. Η μια επίθεση μετά την άλλη, με τον Μακρόν να αρνείται την πρόταση της γαλλικής Δεξιάς να αφαιρεί την γαλλική υπηκοότητα από τους πολίτες της χώρας του που εμπλέκονται με το Ισλαμικό Κράτος. Και στο επιτελείο του, εντοπίστηκαν ισλαμιστές! Τόσο καλά… Και οι Γάλλοι, του έδωσαν στην Εθνοσυνέλευση ευρύτατη πλειοψηφία. Θα το μετανιώσουν; Θα δείξει… Ελπίδα υπάρχει όμως: ο Ορμπάν, οι Πολωνοί κυβερνώντες, οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι, ο νέος ηγέτης της αυστριακής Δεξιάς… 
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε