Loading...

Η στρατηγική Μητσοτάκη μετά την ψήφιση των μέτρων και οι εκλογές


Μπαράζ περιοδειών και δημόσιων παρεμβάσεων σε όλη τη χώρα ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναπροσδιορίζοντας τη στρατηγική του για το επόμενο διάστημα. Σήμερα το μεσημέρι θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε γεύμα εργασίας στη ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα περιοδεύσει στο νομό Θεσσαλονίκης. Στόχος του είναι να παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό σχέδιο, ως εναλλακτική απέναντι στην πολιτική Τσίπρα- Καμμένου.
Στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι η ψήφιση του σκληρού πακέτου των μέτρων την περασμένη Πέμπτη έχει σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει πλέον κάποιο στρατηγικό αφήγημα, ειδικά αν εταίροι και δανειστές δεν δώσουν κάτι συγκεκριμένο για το χρέος πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, τον Αύγουστο του 2018 και η χώρα δεν μπει σύντομα στο καθεστώς Ποσοτικής Χαλάρωσης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στελέχους της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.
Υπό τα δεδομένα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πως οι εκλογές πάνε πίσω χρονικά, εκτός απροόπτου, γεγονός που θεωρεί ότι θα λειτουργήσει υπέρ του ίδιου και του κόμματός του, όχι μόνο σε επίπεδο προετοιμασίας κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και για ένα ακόμη λόγο: θέλει να αντιμετωπίσει την καχυποψία των πολιτών που υπάρχει προς όλα τα πολιτικά κόμματα και να τους πείσει να τον εμπιστευτούν.
«Αυτό το οποίο με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σαν να είναι συμβιβασμένο με την τύχη του. Σαν να πιστεύει ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο και ότι είμαστε προδιαγεγραμμένοι να κινούμαστε μονίμως σε αυτόν το δρόμο, τον οποίο, δυστυχώς, κινούμαστε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα χρέος, ως ΝΔ, αυτό να το σπάσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες, όχι μόνο γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πως μπορούμε να πορευθούμε με ευθύνη, με αλήθεια, με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα σε αυτόν το δρόμο», δήλωσε προχθές από την Αίγινα, ο κ. Μητσοτάκης.
Συναντήσεις προγραμματίζει και στο εξωτερικό με αξιωματούχους της Ε.Ε. και ξένους ηγέτες, όπως επίσης και με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών funds, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες για την επόμενη μέρα. Παράλληλα θα συνεχίσει και τη διαδικασία ανοίγματος της ΝΔ σε νέα στελέχη μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, με το πρώτο ξεκαθάρισμα για τα γαλάζια ψηφοδέλτια να γίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, πολύ σύντομα.
Πολιτική 1720120067658948232
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε