Loading...

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού την Τετάρτη 31 Μαΐου, με θέμα τη διαχείριση των Αλυκών Αναβύσσου


Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη, με θέμα τη διαχείριση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού των Αλυκών Αναβύσσου. 
Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση, η συζήτηση και η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για δικαστικές ενέργειες του Δήμου, σχετικά με τις πρόσφατες ενέργειες της ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), η οποία – αγνοώντας το γεγονός ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει προχωρήσει σε μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού τμήματος των Αλυκών Αναβύσσου – προκηρύσσει διαγωνισμό για την εκμίσθωση:

  • 5 καντινών με ομπρελοξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα 1.000 τ.μ. έκαστη
  • 2 parking αυτοκινήτων συνολικού εμβαδού 7.000 τ.μ.
  • Χώρο για λούνα παρκ – τσίρκο 10.000 τ.μ.
  • 2 χώρους 50 τ.μ. έκαστος για θαλάσσια παιχνίδια
  • Ειδικότερα, ο κ. Σωφρόνης τονίζει: 
    «Με τις ενέργειες της ΕΤΑΔ επιχειρείται η εκμετάλλευση όλης της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου, που έως σήμερα ο Δήμος με τους αγώνες του έχει κρατήσει ελεύθερη, όπως και τις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου και μάλιστα με μια ουσιαστική κοινωνική παροχή, οι ομπρελοξαπλώστρες που υπάρχουν να είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες. 
    Πέραν όλων των άλλων, η πολιτική αυτή απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας υποσχόταν προεκλογικά, δηλαδή να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, για διαχείριση των παραλιών από τους Δήμους. 
    Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να σταθείτε στο πλευρό μας, ώστε να μην επιβαρύνουμε κι άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες.»

Περιφέρεια Αττικής 6140628639059582945
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε