Loading...

Πολιτική αντιπαράθεση Σπίρτζη-Βορίδη στον ΑΝΤ1 για τα μέτρα και τα αντίμετρα


Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

«Καταρχάς όσοι συμβάλλουν σε πολεμικό κλίμα εντός και εκτός κοινοβουλίου, κάνουν κακό στο λαό και στην πατρίδα», είπε για τις κόντρες εντός του κοινοβουλίου ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
«Δεν βοηθάει ούτε τη χώρα ούτε τον λαό όχι να διαφωνούμε, αλλά άλλο είναι να διαφωνούμε με πολιτικό διάλογο και άλλο να διαφωνούμε με χαρακτηρισμούς χώρων που έχουν αποβληθεί από το κοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υποδομών κατέστησε σαφές ότι «αν δεν θα πάρουμε τα μέτρα για το χρέος, δεν θα υπάρχουν τα μέτρα που ψηφίζονται», ενώ σημείωσε ότι «το αμέσως ένα ευρώ από το 3
,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ενεργοποιεί ένα ευρώ αντίμετρα».

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο διαπραγματευτικό προϊόν που έφερε η κυβέρνηση δεχόμενη την πίεση της ΝΔ για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Εμείς ποτέ δεν είπαμε τελειώνετε και δεν έχει σημασία το διαπραγματευτικό προϊόν που θα φέρετε, αντίθετα είπαμε ότι φέρνετε ακέραια την ευθύνη του προϊόντος της διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «για να ενεργοποιηθούν στο σύνολο του τα αντίμετρα, θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να φθάνει όχι 3,5%, αλλά 5,5%».

Ταυτόχρονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε στην πρόταση της παράταξης του που κατατέθηκε και ως τροπολογία στη Βουλή να διατεθεί μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος του 2016, «με τρόπο ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός στόχος του 2017, στην κοινωνία που σήκωσε το βάρος της υπερφολόγησης και της στάσης πληρωμών», προτείνοντας το ποσό που θα διατεθεί να είναι «865 εκατομμύρια ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου το 2017».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι του ΑΝΤ1:




Πολιτική 1161357851761890413
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε