Loading...

Φρόσω Σακελλαρίου: «Πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις όπου όλοι έχουν συμμετοχή και άποψη»


Ένας Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος – υπόδειγμα, δραστηριοποιείται στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Με 500 μέλη, έχει καταφέρει να διευρύνει στην πολύ δύσκολη εποχή μας τη δραστηριότητά του και να επεκτείνει τις κοινωφελείς δράσεις του. Η ψυχή του Συλλόγου και Πρόεδρός του, η κ. Φρόσω Σακελλαρίου, δέχθηκε να μιλήσει στο attikinews.gr και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Στον Νίκο Χιδίρογλου 

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου έχει καταφέρει και έχει υπερβεί τα 500 μόνιμα μέλη. Που οφείλεται αυτή η επιτυχία; 

Οφείλεται στο γεγονός ότι μέλημά μας ήταν να ενώσουμε φιλικά όλα τα μέλη έτσι ώστε να μη νοιώθουν ξένοι, αλλά να φιλοξενούνται σ ένα μεγάλο σπίτι που να το αισθάνονται δικό τους. Πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις όπου όλοι έχουν συμμετοχή και άποψη και αντιμετωπίζονται από το Δ.Σ., χωρίς διάκριση. Τα μέλη μας αντιλαμβάνονται ότι με τις προσπάθειες του Δ.Σ. θα βρουν πολλές φορές λύση σε πιθανά ανθρώπινα προβλήματα.

Πως θα χαρακτηρίζατε την συνεργασία με το Δήμο Διονύσου. Σας έχει συμπαρασταθεί η δημοτική αρχή διαχρονικά; 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι ανεξάρτητος και κομματικά και δημοτικά. Ως εκ τούτου, δεν χρειάστηκε να έχει συνεργασία η εξάρτηση από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Δεν ζητήσαμε συμπαράσταση αλλά φαντάζομαι αν τη ζητήσουμε ότι θα μας δοθεί.

Συμμετέχει ο Σύλλογος σας σε κοινωνικές δράσεις; 

Φυσικά και συμμετέχουμε σε κοινωνικές δράσεις. Με την βοήθεια του Συλλόγου και των μελών ως πρωτεργάτες κτίσθηκε και αποπερατώθηκε ο πρώτος όροφος του ναού του Αγίου Στεφάνου όπου για πολλά χρόνια οι κάτοικοι εκκλησιάζοντο στο μικρό εκκλησάκι του νεκροταφείου της πόλης. Σήμερα ο μεγαλοπρεπής ναός αποπερατώνεται από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά από παράκληση του συλλόγου μας. Επίσης: συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους της πόλης, όπως και ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Και καθαρισμός και δενδροφύτευση του καμένου δάσους

Ποια είναι τα σχέδιά σας για τον σύλλογο για το 2017; 


Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει και το 2017 τις πολιτιστικές του δράσεις σε μουσεία, με ιστορικές ιατρικές και πολιτιστικές ομιλίες και συνεδρίες καθώς και εκπαιδευτικά ταξίδια. Και βέβαια, θα συνεχιστούν τα μαθήματα αγγλικών, ζωγραφικής κοπτικής - ραπτικής και χορωδίας. 

Πολιτισμός 2319388530638138949
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε