Loading...

Με το καλό και σε μονοψήφιο κύριοι της Κουμουνδούρου


Του Νίκου Χιδίρογλου 
Η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ανέδειξε τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και είναι θέμα χρόνου το ποσοστό του να γίνει  μονοψήφιο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε το μάθημά του από τις συνέπειες που είχε για τη ΝΔ η απώλεια του ελέγχου στο πεδίο της τάξης. Και έτσι έχουμε ένα κόμμα που φτωχοποιεί τους Έλληνες και παράλληλα τους επιβάλλει να ζουν σε καθεστώς ανομίας και ανασφάλειας. Η Κουμουνδούρου θα τον πληρώσει τον Τόσκα πάρα πολύ ακριβά. Φυσικά, δεν είναι θέμα προσώπου, καθώς ο - αναμφισβήτητα πολιτικά ανεπαρκής - αν. υπουργός την αριστεριστική ατζέντα της Κουμουνδούρου εφαρμόζει. Εξ ου και το ότι οι Ρουβίκωνες, αν και οι αρχές γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιοι είναι, συνεχίζουν να αλωνίζουν ανενόχλητοι. 
Την ίδια ώρα, Καμίνης και Τσίπρας προσπαθούν να εξαπατήσουν πολιτικά τους πολίτες, κάνοντας λόγο για αναπλάσεις. Ποιοι; Αυτοί που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να προστατεύσουν μερικά αγάλματα. Για να μην κοροϊδευόμαστε: Καμίνης = Τσίπρας ή αν θέλετε, Τσίπρας = Καμίνης. Ιδεολογικά, είναι κάτι παραπάνω από «συγγενείς». Η δε ευθύνη τους για το χάλι που παρουσιάζει η πρωτεύουσα είναι εξίσου μεγάλη. Η ανομία, η ελευθεριότητα και ένας στείρος δικαιωματισμός, είναι η πολιτική τους, που έχει απαξιώσει τα πάντα. Οι πολίτες βλέπουν και καταγράφουν. Και πλησιάζει η ώρα που θα εκφραστούν. Και τον κάθε ιδεοληπτικό Καμίνη δεν θα τον σώσει καμία απλή αναλογική ή αλλιώς, η απόπειρα να επικρατήσει το χάος στις δημοτικές αρχές ανά τη χώρα. 

Ως εδώ και μη παρέκει. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να κερδίσουν χρόνο. Θα ήθελαν πολύ να φτάσουν ως το φθινόπωρο του 2019, το ίδιο θα ήθελαν και οι ιπποκόμοι τους των ΑΝΕΛ, αλλά αυτό φαντάζει πλέον σχεδόν αδύνατο. Ξέρουν πολύ καλά ότι όσο περνάει ο χρόνος, τόσο πιο χαμηλά θα πέφτουν. Και θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν σε ποσοστά άνω του 10%. Είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης γι’ αυτούς. Αλλά, φαίνεται πως το μονοψήφιο δύσκολα θα το γλιτώσουν. 

Πολιτική 4302859379058585974
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε