Loading...

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ξανά ο Αντ. Σαμαράς -Σε εκδήλωση της Ευρωβουλής [εικόνες]


Σε... γνώριμα στέκια επανήλθε μετά από χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς: Βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για την ανάπτυξη.
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε κληθεί στην εκδήλωση με τίτλο «Θεµατικά µουσεία: Ευκαιρίες για τουρισµό και ανάπτυξη», που διοργανώνει στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής της Ν.∆. Ελίζα Βόζεµπεργκ.
Κεντρική οµιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Σοφία Στάικου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύµατος της Τράπεζας Πειραιώς. Χαιρετισµούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, Εστέµπαν Γκονζάλες Πονς. Στην εκδήλωση μίλησε και ο καθηγητής του Πανεπιστηµίου Αθηνών και επιστηµονικός σύµβουλος του Πολιτιστικού Ιδρύµατος της Πειραιώς Κ. Καρτάλης.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς επισήμανε τη σημασία των μουσείων στη μετάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι όπως ισχύει «όταν ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή» έτσι συμβαίνει και με τα μουσεία. Αναφερόμενος στα εννιά θεματικά μουσεία του Πολιτισμικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως ξεκίνησε ως «όνειρο» και κατέληξε ως ένα «σύγχρονο θαύμα», εξαίροντας την αφοσίωση όσων εργάστηκαν για τη δημιουργία τους.
Ο Αντώνης Σαµαράς είναι µέλος του προεδρείου του επίσηµου think tank του ΕΛΚ, που φέρει το όνοµα του Βίλφριντ Μαρτένς,.


Πηγή:  
Πολιτική 5215301811133471473
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε