Loading...

Η Οδύσσεια των ανέργων από τον άκρατο ετατισμό*.



Γράφει η Ευρώπη Κοσμίδη
υπάρχει λόγος να απορούμε γιατί στην χώρα μας δεν πάει τίποτα μπροστά. Και για αυτό δεν φταίνε πάντα και για όλα οι πολιτικοί όπως μας αρέσει να λέμε, αλλά και πολλοί άλλοι.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πέρυσι τον Δεκέμβριο «άνοιξε» το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για περίπου 33.000 ανέργους. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες και αφορά σε τοποθέτηση σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης του κάθε ενδιαφερόμενου που υπέβαλε αίτηση βάσει του τίτλου σπουδών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Χιλιάδες νέοι άνεργοι έχουν δηλώσει συμμετοχή αφενός για να πάρουν κάποια λεφτά αφετέρου για να πάρουν κάποια εργασιακή εμπειρία που θα τους βοηθήσει μελλοντικά στην αναζήτηση δουλειάς.
Οι αιτήσεις πολλές. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε. Θέλοντας να κάνω χρήση του δικαιώματος αυτού και να δώσω δουλειά σε κάποιον νέο ζήτησα μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στον ΟΑΕΔ Αχαρνών, να προχωρήσει η αίτηση μου.
Η απάντηση που πήρα ήταν πραγματικά εξοργιστική. Λόγω, μου είπαν, μειωμένου προσωπικού, δεν μπορεί η υπάλληλος να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους που έχουν κάνει αίτηση, αφήνοντας χιλιάδες νέους που έχουν ανάγκη από ένα πρόγραμμα που έχει εγκριθεί στο έλεος τους.
Το τι ακολούθησε δεν μπορώ να το περιγράψω. Αναζητώντας μία απάντηση επέρριπταν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, χωρίς να μπορώ να πάρω μία υπεύθυνη απάντηση από κάποιον αρμόδιο.
Η ερώτηση μου είναι αν κάποιος από τους αρμοδίους στον ΟΑΕΔ Αχαρνών έχει επίγνωση πως αυτή η αμέλεια τους έχει επιπτώσεις για χιλιάδες ανέργους που θέλουν έστω και για μόλις 5 μήνες να λάβουν κάποια χρήματα να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Έχει κανείς επίσης επίγνωση πως υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν επίσης μία βοήθεια για να επιβιώσουν μέσω του προγράμματος;
Και επειδή το θέμα είναι σοβαρό. Τονίζω εκ νέου πως πρόκειται για χρήματα που έχουν εγκριθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Απάντηση σε όλη αυτή την παράνοια υπάρχει; Αναμένω…

* κρατισμός είναι  η άποψη ότι η κρατική παρέμβαση συνιστά το πλέον κατάλληλο μέσο επίλυσης των πολιτικών προβλημάτων ή επίτευξης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Επίσης είναι γνωστός ως και ετατισμός [ από την γαλλ. λ. etat = κράτος)-ισμός (-isme)]  μία πολιτική θεωρία που υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να διευθύνει όλες τις κοινωνικές λειτουργίες.  
Περιφέρεια Αττικής 5066784498969067846
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε