Loading...

"Να φύγουν, για να ανασάνει η χώρα"


 Μέσω της  παρουσίας του στη Μόρια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέφερε την ανοιχτή ατζέντα του προσφυγικού-μεταναστευτικού σε θέση πρωταγωνιστική στην αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος. Μέσω των υψηλών τόνων, που υιοθετεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έναντι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, παράλληλα, εξακολουθεί να εγκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου πως κρατάει τη χώρα απομονωμένη και με ένα λογαριασμό, ο οποίος αυξάνεται όσο ο κύκλος της αξιολόγησης παραμένει ανολοκλήρωτος. Όσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο της Ηρώδου Αττικού κινείται ανάμεσα στο σκληρό συμβιβασμό και την πρόωρη προσφυγή σε εκλογές, η οδός Πειραιώς πορεύεται στην οδό που χαράσσει το κορυφαίο αφήγημα περί της πολιτικής αλλαγής. Άλλωστε, οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται πως θα είναι καθοριστικές για την τύχη του ελληνικού ζητήματος. Και τα μηνύματα που φτάνουν στην Αθήνα από την πλευρά των εταίρων, μηνύματα που δείχνουν προς την κατεύθυνση του "ναι σε όλα" και της νομοθέτησης νέων μέτρων, για να κλείσει η διαπραγμάτευση, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Ο πολιτικός χωροχρόνος στη Νέα Δημοκρατία καθορίζεται από δύο κομβικά σημεία. Από τη μία πλευρά, το επίμονο και εμφατικό "φύγετε", που αναφωνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της χώρας μία κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό πρόσημο και στόχο να βγάλει τον τόπο από την κρίση και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του.  Από την άλλη πλευρά, το όλο και αυξανόμενο σε ένταση, αιχμές και "κατηγορώ" αντιπολιτευτικό τέμπο, που έχει ως πρόσημο κορυφαίο την αποδόμηση του οικοσυστήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του κ. Μητσοτάκη, όσο και κορυφαίων στελεχών της γαλάζιας παράταξης αναδεικνύουν τις ευθύνες της συγκυβέρνησης για το συνολικό κλίμα της παρακμής, αλλά και για το φαύλο κύκλο της δεύτερης αξιολόγησης, που δρα παραλυτικά για την πραγματική οικονομία.
"Η λέξη θράσος  είναι δυστυχώς συνώνυμο με τον Αλέξη Τσίπρα. Και τώρα, ο ίδιος άνθρωπος, οδηγεί την αξιολόγηση του δικού του προγράμματος στα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα. Εδώ και τόσο καιρό προειδοποιούμε ότι με τις επιλογές του ζημιώνει τη χώρα. Και δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια λάθη. Χάνει κεφάλαιο αξιοπιστίας. Διαβάζει για άλλη μια φορά, λάθος τους διεθνείς συσχετισμούς. Και το τελικό αποτέλεσμα, ξέρετε ποιο είναι;  Η χώρα είναι απελπιστικά απομονωμένη. Και κάθε φορά που παριστάνουν τα δήθεν σκληρά καρύδια, ότι διαπραγματεύονται σκληρά, τελικά συμβιβάζονται και στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες. Και αυτή θα είναι και η κατάληξη αυτής της υπόθεσης", διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Στα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζεται για την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στο Βερολίνο, όπου θα έχει συναντήσεις με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. "Κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης. Και θα παρουσιάσει, μιλώντας την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, το οικονομικό πρόγραμμα", σημειώνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στρέφει το βλέμμα του προς δύο κύριες κατευθύνσεις. Πρώτον, διαμηνύει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, προωθώντας ένα μείγμα πολιτικής, το οποίο περνάει πέρα και επάνω από τα Μνημόνια. Και δεύτερον, απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στον κ. Τσίπρα να μην ξαναπαίξει το σενάριο του Ιουλίου του 2015, που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. "Ένα πράγμα ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα. Το πώς θα μείνει στη καρέκλα, πώς θα κρατηθεί στην εξουσία. Δε διστάζουν να βυθίζουν τη χώρα στο δικό τους βούρκο της διαπλοκής, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας. Μόνο που αυτό, είναι σε βάρος της χώρας. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το δρόμο. Δεν θα πολώσουμε την πολιτική ζωή σε βαθμό που να υπονομεύσουμε την όποια αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Αλλά δυστυχώς, κάθε μέρα παραμονής αυτής της κυβέρνησης σημαίνει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Σημαίνει επιδείνωση στη ζωή όλων των Ελλήνων και το κυριότερο σημαίνει απογοήτευση και κατάθλιψη κυρίως τη νέα γενιά, η οποία σήμερα κοιτάει το μέλλον ολοένα με περισσότερη απαισιοδοξία. Για αυτό επιμένουμε ότι χρειάζεται, το συντομότερο δυνατό, πολιτική αλλαγή. Να φύγουν για να ανασάνει επιτέλους η χώρα", επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πολιτική 1920095150365630661
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε