Loading...

Στην πρέσα της ΝΔ ο Ε. Τσακαλώτος


Ραντεβού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής δίνει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Νέα Δημοκρατία, πηγές της οποίας επισημαίνουν πως η κίνηση της οδού Πειραιώς άνοιξε τον κύκλο, προκειμένου να δοθούν όλες οι απαντήσεις για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup.
"Μία ώρα μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματός μας οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Και στην Επιτροπή Οικονομικών θα ακουστούν επιτέλους αλήθειες", τόνιζαν χαρακτηριστικά στο capital.gr κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έστειλε τα δικά της μηνύματα προς το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Έχουμε πολλές φορές πει και δηλώσει πως την αποκλειστική ευθύνη έχει ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του. Μη ψάχνετε για συνενόχους και συνυπεύθυνους", τόνισε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου, Βασίλης Κικίλιας και έδειξε πως η γαλάζια παράταξη δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω όσον αφορά στη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει έναντι του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού.
Φέρνοντας στο προσκήνιο κυβερνητικά αφηγήματα-κόκκινες γραμμές, που εγκαταλείφθηκαν, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, προκειμένου να ανάψει πράσινο φως για την επιστροφή των πιστωτών στην ελληνική πρωτεύουσα, η φρασεολογία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκτά χαρακτηριστικά ιδιαίτερης οξύτητας. Οι φράσεις "μεγαλύτεροι ψεύτες που γνώρισε η μεταπολίτευση" ή "μία κυβέρνηση που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα" δομούν τις δημόσιες τοποθετήσεις, τη στιγμή κατά την οποία το μείζον πολιτικό αφήγημα για άμεση προσφυγή σε εκλογές παραμένει κομβικό.
"Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι εάν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα. Δυστυχώς, το σύνολο των δυσμενών επιπτώσεων της "πολιτικής" διαπραγμάτευσης των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει ακόμη διαφανεί. Το πρόβλημα της χώρας δεν τελειώνει με ολοκλήρωση αξιολόγησης. Η κυβέρνηση δεν έχει τακτική. Χρειάζεται άμεσα επανεκκίνηση", ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Κικίλια.
Την ώρα που οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στελέχη της Πειραιώς αναφέρουν, σε συζητήσεις, ότι κατανοούν τις προσπάθειες των κομμάτων να δημιουργηθούν αναχώματα με τη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένη τη μεγάλη εισροή ψηφοφόρων προς την αξιωματική αντιπολίτευση και από το συγκεκριμένο χώρο. "Αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την εκπεφρασμένη στρατηγική μας. Εμείς θα απευθυνθούμε, είτε αυτοδύναμοι είτε όχι, στο σύνολο των κομμάτων που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας και θα επιδιώξουμε το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής αποδοχής", τονίζουν γαλάζιες πηγές.
Παράλληλα, σχολιάζουν ότι το ισχυρό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία και θα εκφραστεί στις εκλογές, είναι αυτό, που εν τέλει θα καθορίσει τις επιλογές του καθενός, στέλνοντας το δικό τους, έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη. "Όταν γίνουν οι εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί πολιτικά και με εμφατικό τρόπο, οπότε κανένας δεν θα τολμήσει να βυθίσει τη χώρα σε ακυβερνησία για χάρη του....Εάν ο κόσμος θέλει να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πόρτα, κανένας δεν θα τολμήσει να τον βάλει από το παράθυρο", λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.
www.capital.gr
Πολιτική 6401733509197608114
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε