Loading...

Κυριάκος Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: Μυστικό ήταν το δικό σας ταξίδι στο Παρίσι, όχι το δικό μου στο Βερολίνο


Κυριάκος Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: Μυστικό ήταν το δικό σας ταξίδι στο Παρίσι, όχι το δικό μου στο ΒερολίνοΣτα… «σχοινιά» στρίμωξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο για το περίφημο άβατο των Εξαρχείων αλλά και για τα ταξίδι του στο Παρίσι. Μάλιστα, η γκάφα Τσίπρα να περιγράψει την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Γερμανία ως μυστική, ανάγκασε τον Κ. Μητσοτάκη να υπενθυμίσει με νόημα ότι «μυστικό ήταν το ταξίδι στο Παρίσι και όχι το δικό μου στο Βερολίνο».
Σε ό,τι αφορά την συνάντησή του με Μέρκελ και Σόιμπλε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι και ο Α. Τσίπρας τους είχε συναντήσει ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Την βλέπατε και εσείς και λέγατε μετά  ‘go back κυρία Μέρκελ’. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα είπε στην Γερμανία.
Ειδικότερα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Ναι η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή για να τα διεκδικήσει πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι στις μεταρρυθμίσεις. Είπα ότι η Ελλάδα χρειάζεται παραπάνω δημοσιονομικό αέρα που εσείς μας εγκλωβίσατε με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Είπα και κάτι άλλο, δημόσια και κατ’ ιδίαν, οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει. Την ώρα που εγώ έκανα αυτή τη δήλωση εσείς συνεχίζετε να επιτρέπεται στον Ξυδάκη να ανοίγει τέτοια ζητήματα».  
Η συζήτηση, βέβαια, αναπόφευκτα οδηγήθηκε στην αξιολόγηση. «Η χώρα μπαίνει σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι. Η αξιολόγηση που έπρεπε να κλείσει πριν από ένα χρόνο δεν έχει κλείσει ακόμα. Δεν σας εμπιστεύεται κανείς. Εσείς το επαναφέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης  και επιφύλλασε μια φαρμακερή ατάκα για τον πρωθυπουργό: «Εμείς ρωτάμε εσείς απαντάτε εκτός αν έχετε αντιστρέψει τους ρόλους. Μην ανησυχείτε βέβαια γρήγορα θα γίνει και αυτό»!
Παράλληλα, κάλεσε τον Α. Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα αν η αξιολόγηση είχε κλείσει τον 2016 θα απαιτούνταν νέα μέτρα. «Αν κλείσει η αξιολόγηση έχετε εξασφαλίσει ότι θα έχουμε πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση; Η θα κλείσει η αξιολόγηση με πρόσθετα μέτρα και χωρίς ποσοτική χαλάρωση. Όλα για την εξουσία. Καταστρέφετε την χώρα. Όσο πιο γρηγορά φύγετε τόσο καλύτερα θα είναι για τους Έλληνες πολίτες και το μέλλον της Ελλάδας», κατέληξε.
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ποσοτική χαλάρωση διερωτώμενος αν ισχύουν όσα λένε Υπουργοί όπως ο Γ. Σταθάκης ότι δηλαδή δεν είναι και …απαραίτητη, ενώ υπογράμμισε αν η θέση της κυβέρνησης για το Ελληνικό είναι υπέρ της επένδυσης.
Και συνέχισε την επίθεση: «Ο θερμότερος υποστηρικτής σας στον Τύπο, ο κ. Κουρής είναι φανατικός θιασώτης της δραχμής. Πως το λέτε αυτό; Η ορχήστρα της δραχμής κάνει συνέχεια φάλτσα γιατί κρύβεται ο μαέστρος. Και μαζέψτε τα στελέχη σας. Κάθε φορά που το κάνουν τα spreads ανεβαίνουν και οι καταθέσει φεύγουν».
Νωρίτερα, είχε σηκώσει το γάντι …ποδοσφαιρικά. Η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο γήπεδο της Τούμπας έγινε επιχείρημα στα χείλη του προέδρου της ΝΔ, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα μιλήσει για ανεπίκαιρο ζήτημα. «Κύριε Τσίπρα με εγκαλέσατε γιατί σας έκανα μια επίκαιρη ερώτηση την οποία δεν θεωρήσατε και τόσο επίκαιρη. έχετε δίκιο σε έναν βαθμό. Όμως ο πρώτος που έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός σας που βρήκε τον χρόνο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικού. Να είστε πιο προσεκτικός όταν κατηγορείτε κάποιους για εκλεκτικές συγγένειες με παράγοντες του ποδοσφαίρου».
Κ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;
Σίγουρος ότι η εποχή του Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα «τελειώσει σύντομα και η Ελλάδα θα μπει σε μια νέα πορεία», εμφανίστηκε στην πρωτολογία του ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του για την κατάσταση στα Εξάρχεια. Μάλιστα, ο ίδιος υπερθεμάτισε λέγοντας ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης του Ελληνικού λαού! Λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας αφενός «Πόσο καιρό θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων;»  και αφετέρου «Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;»
Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι η ΝΔ για επανασυστήσει την ομάδα «Δέλτα» και προειδοποίησε ότι η σημερινή κυβέρνηση «επιτρέπει να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών σε μια χώρα που έχει πληρώσει βαρύ φόρο». «Η κατάσταση έχει ξεφύγει με δικιά σας ευθύνη, με την πολιτική ανοχής που εφαρμόζεται. Και κύριε Τσίπρα η απόσταση από μια μολότοφ με μια βαριοπούλα και ένα καλάσνικοφ είναι μικρή», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζοντας τον νόμο Παρασκευόπουλου.
«Δεν ντρέπεστε λίγο γι' αυτά που κάνετε; Εσείς να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρου που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Και για τον υπουργό σας τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών», υπογράμμισε ενώ είπε ότι οι μόνοι που χάρηκαν ήταν οι βαρυποινίτες και οι τρομοκράτες.
Κατηγόρησε, δε, τον Αλέξη Τσίπρα ότι συντηρεί μίσος κατά της αστυνομίας, με δεδομένο ότι «η  πρώτη σας ενέργεια όταν γίνατε κυβέρνηση ήταν να καταργήσετε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας». «Αναρωτιέμαι σε αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες;», αντίτεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση έβαλε  την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα Εξάρχεια. Ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι, πολίτες ξυλοκοπούνται επειδή σε κάποιους δεν αρέσει η φάτσα τους. Κάτοικοι στο κέντρο στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, λόγω επιθέσεων που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι, οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ είναι καθημερινό φαινόμενο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ μίλησε για «ένα ιδιότυπο γκέτο στα Εξάρχεια»
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη «οι ποινικοί και η νέα γενιά τρομοκρατών έχουν γίνει ένα», αφού η κυβέρνηση δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει αυτά που πρέπει. Σε ό,τι αφορά την γαλάζια παράταξη ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ασφάλεια αποτελεί σημαντική αξία, ενώ προειδοποίησε πως «η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται, και η ανομία αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας».

Πολιτική 7857829590995156821
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε