Loading...

Ανδρέας Καρασαρίνης: «Η ΟΝΝΕΔ ιστορικά πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα»


«Η ΟΝΝΕΔ πάντα είχε μαζικότητα και δυναμική», μας λέει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της «γαλάζιας» Νεολαίας Ανδρέας Καρασαρίνης και προσθέτει πως «όποιος μας βλέπει ως απλό φυτώριο στελεχών ή απλούς χειροκροτητές σφάλλει οικτρά».

Στον Νίκο Χιδίρογλου

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε στη ΝΔ ότι η ΟΝΝΕΔ του σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με την ΟΝΝΕΔ του χθες, τουλάχιστον όσον αφορά στη μαζικότητα. Είναι έτσι;


Η κάθε πολιτική περίοδος έχει τους δικούς της ρυθμούς. Η ΟΝΝΕΔ πάντα είχε μαζικότητα και δυναμική. Μπορεί για κάποιους η μαζικότητα να μεταφράζεται στη συγκέντρωση  1.000 ΟΝΝΕΔιτών για μία εκδήλωση. Όμως, εμείς έχουμε ξεπεράσει το στείρο αριθμητικό κομμάτι και έχουμε μπει σε ένα νέο επίπεδο, αυτό της πολιτικοποίησης των μελών και στελεχών μας. Το γεγονός ότι σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη ΝΔ και μετά το «φιάσκο» της Θεσσαλονίκης, μπορέσαμε και διοργανώσαμε Συνέδριο Επανίδρυσης με 32.000 νέα μέλη, θεωρώ ότι ξεπερνάει κατά πολύ και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Παράλληλα, στις Γραμματείες του Εκτελεστικού Γραφείου, των Γραμματειών του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και των Νομαρχιακών, συμμετέχει πλήθος νέων ΟΝΝΕΔιτών με επιστημονική κατάρτιση και πλούσιο βιογραφικό. Αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε και μαζικότητα, αλλά και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τους ΟΝΝΕΔίτες που  συμμετέχουν πλέον, σε σχέση με τους ΟΝΝΕΔίτες του παρελθόντος.

Πέραν από φυτώριο στελεχών για το πολιτικό αύριο της κεντροδεξιάς, ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της οργάνωσης, όπως εσείς τον οραματίζεστε; 

Αρχικά, όποιος μας βλέπει ως απλό φυτώριο στελεχών ή απλούς χειροκροτητές σφάλλει οικτρά. Η ΟΝΝΕΔ είναι η πολιτική οργάνωση που οφείλει να δίνει λύσεις σε προβλήματα και να παράγει πολιτική, είτε τα στελέχη της προχωρήσουν στο μέλλον στην πολιτική, είτε όχι. Άλλωστε δεν μπορούν όλοι να γίνουν βουλευτές, επειδή πέρασαν από την ΟΝΝΕΔ. Η ΟΝΝΕΔ πρέπει να μετατραπεί σε κοιτίδα στελεχών του μέλλοντος για την Ελλάδα. Οφείλουμε ως Κεντρική Διοίκηση να δημιουργήσουμε τις δομές πολιτικής που θα δώσουν το έναυσμα για μία νέα δυναμική της ΟΝΝΕΔ μέσα στην κοινωνία. Έχουμε χρέος να είμαστε οι μπροστάρηδες των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα και να είμαστε οι πρωταγωνιστές της παράταξης, οι οποίοι θα οδηγήσουν την πατρίδα μας σε μία νέα νοοτροπία.

Μιλώντας αυτοκριτικά, είναι αρκετά τα «γαλάζια» στελέχη που υποστηρίζουν ότι διαχρονικά, η κεντροδεξιά υστέρησε στη μάχη των ιδεών. Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ώστε να αντιμετωπιστεί η διείσδυση στην κοινωνία του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού; 

Συμφωνώ με την άποψή σας κύριε Χιδίρογλου. Θα πρέπει να υπάρξουν τρεις καίριες κινήσεις για να αντιμετωπιστεί η παραπάνω επισήμανσή σας. Στο εσωτερικό του κόμματος και  της νεολαίας πρέπει να λειτουργήσει ο πολιτικός σχεδιασμός, με την προοπτική να ενημερωθούν τα στελέχη μας για την ιστορία της παράταξης και της Ελλάδος. Έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα με την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών του Κόμματος, αλλά και με την επαναλειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ. Ως προς την εξωστρέφεια του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, θα πρέπει τα στελέχη να λένε τις απόψεις τους χωρίς γωνίες, αλλά ευθέως και χωρίς φόβο. Εκφράζουμε και πρεσβεύουμε συγκεκριμένες αξίες και είμαστε η ιστορική παράταξη που πάντα έβγαζε την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για εμάς και το παρελθόν μας. Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης εάν έχετε παρατηρήσει μιλάει μόνο για τη «Συμφωνία Αλήθειας» και δεν λέει παραπάνω λόγια από αυτά που πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό στην πολιτική να μπορούμε να μένουμε σε ένα σοβαρό επίπεδο και να μη ξεφεύγουμε δίνοντας φρούδες ελπίδες στον κόσμο που περιμένει από εμάς λύσεις στα προβλήματά του. Το σημαντικότερο κομμάτι είναι η έλλειψη Παιδείας που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σήμερα, έχουν ισοπεδώσει την Παιδεία. Οι νέοι δεν ασχολούνται με το σχολείο, γιατί προτιμούν το φροντιστήριο, στο Πανεπιστήμιο τελειώνουν αρκετά χρόνια μετά από την προβλεπόμενη ημερομηνία λήψης του πτυχίου τους, ενώ δεν υπάρχει όρεξη για δημιουργία, αλλά κυρίως για ευκαιριακές δουλειές χωρίς μέλλον. Μία σοβαρή επένδυση στην παιδεία μπορεί να μας δώσει τη λύση του μέλλοντος, στηρίζοντας καινοτομίες που θα αλλάξουν λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, παράλληλα με την αξιοποίηση του άριστου επιστημονικού προσωπικού που φεύγει για το εξωτερικό.  Ο συνδυασμός των τριών μπορεί να ισοπεδώσει  τον λαϊκισμό και τα πολιτικά μορφώματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, μα κυρίως μπορεί να διαμορφώσει μία νέα νοοτροπία για την Ελλάδα που την έχουμε όλοι ανάγκη.

Η ΟΝΝΕΔ είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές; Θα τοποθετηθούν ΟΝΝΕΔίτες στα ψηφοδέλτια;


Η ΟΝΝΕΔ ιστορικά πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Είμαστε έτοιμοι, όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές, σε όλη την Ελλάδα με όλα μας τα μέλη σύσσωμα να δώσουμε το δικό μας αγώνα, ενάντια στους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες που κυβέρνησαν την Ελλάδα. Για το αν θα τοποθετηθούν ΟΝΝΕΔίτες στα ψηφοδέλτια, είναι μία απόφαση του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρώ όμως, από την αγάπη του προς τη Νεολαία, αλλά και από το σοβαρό στελεχιακό δυναμικό που έχει η ΟΝΝΕΔ, ότι θα προταθούν αρκετά ονόματα για υποψήφιοι βουλευτές. Ως ΟΝΝΕΔ κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύω ότι είναι ένα από τα στοιχήματα και του Προέδρου μας, Κώστα Δέρβου, ο οποίος γνωρίζω ότι θα το ήθελε πολύ.

Πολιτική 6151734585761997840
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε