Loading...

Οι τρεις άξονες της ΝΔ, για να γίνει το ΕΣΠΑ πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης


Οι τρεις άξονες της ΝΔ, για να γίνει το ΕΣΠΑ πραγματικό εργαλείο ανάπτυξηςΘέτοντας ως μείζονα στόχο την υλοποίηση μίας διαφορετικής στρατηγικής για το ΕΣΠΑ, η οποία θα κινείται πέρα και επάνω από τη μέχρι σήμερα λογική της απλής διαχείρισης κονδυλιών, η Νέα Δημοκρατία φέρνει στο προσκήνιο τη δική της οπτική για τη συγκεκριμένη ατζέντα, η οποία ορίζεται σαφώς από την επίτευξη των οικονομικών και αναπτυξιακών στόχων των προγραμμάτων.
"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αυξήσουμε το μέρισμα της ευημερίας", τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με τον βουλευτή και αναπληρωτής τομεάρχη, Χρήστο Δήμα και την ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη.
Όπως επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίζεται σε τρεις άξονες
-Προσαρμογή θεσμικού πλαισίου διαχείρισης του ΕΣΠΑ.
-Ενίσχυση μηχανισμών εφαρμογής πολιτικών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
-Μόχλευση πόρων και εφαρμογή χρηματοδοτικών εργαλείων.
"Το ΕΣΠΑ είναι μοναδικό εργαλείο που μπορεί να δώσει ρευστότητα στην αγορά. Πρέπει να μπούμε στη λογική πως πρέπει να χρησιμοποιείται στην επιχειρηματικότητα, για να δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα στην αγορά", σημείωσε η βουλευτής και αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ είναι βασικός πυρήνας εφαρμοσμένης πολιτικής, με αντίκτυπο στις ανάγκες της κοινωνίας. Τα προηγούμενα χρόνια εμφανιζόταν ως επίτευγμα η απορρόφηση και μόνο τα χρόνια. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αρνείται να προσαρμοστεί στα πραγματικά δεδομένα. Η κυβέρνηση μπερδεύει τα νοήματα. Άλλο βάζω στόχους, άλλο βάζω στο στόχαστρο. Στη ΝΔ έχουμε άλλη στρατηγική. Σκοπός να επιτύχουμε οικονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους προγραμμάτων. Μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε το μέρισμα ευημερίας", ανέφερε.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Δήμας, έστρεψε τα πυρά του κατά της συγκυβέρνησης, τονίζοντας πως την ώρα που η αγορά διψά για ρευστότητα, λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης τα χρήματα αυτά δεν τα εκμεταλλευόμαστε, όπως πρέπει. "Είμαστε 30% κάτω από στόχους απορρόφησης. Το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα, αυτό του ΕΠΑνΕΚ, είναι κάτω από τους στόχους. Τα χρήματα που έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία είναι ελάχιστα. Για παράδειγμα, στην κυβέρνηση δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τα 25,6 εκατομμύρια ευρώ που είχαν στη διάθεσή τους ως προχρηματοδότηση για το ταμείο θάλασσας και αλιείας με συνέπεια αυτά να επιστραφούν", σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 
Πολιτική 6597347631587928130
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε