Loading...

Κικίλιας: Η επιστολή Τσακαλώτου είναι ομολογία αποτυχίας


Κικίλιας: Η επιστολή Τσακαλώτου είναι ομολογία αποτυχίαςΠαραδέχεται ότι κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου που, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει σταλεί στο Eurogroup.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «αν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις του, που δεν έχει βγει κανείς να τις διαψεύσει από την κυβέρνηση, τότε μιλάμε για μια ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και όχι από τα χείλη της αντιπολίτευσης, αλλά από του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος παραδέχεται ότι ουσιαστικά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, δήθεν διαπραγματεύεται, ενώ αυτά τα οποία ο ίδιος έχει υπογράψει δεν τα έχει εφαρμόσει».
 Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «αναβιώνουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και η τραγική διαπραγμάτευση του 2015 επαναλαμβάνεται τώρα με χειρότερη version».
«Η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου είναι υποχρεωμένη να βγει και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό γιατί τον κοροϊδεύει όλο αυτό το χρονικό διάστημα οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε μαρασμό, ενώ αυτά που έχει η ίδια υπογράψει δεν τα τηρεί» σημείωσε.
«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Ή θα κλείσουν την αξιολόγηση ή θα φύγουν» είπε επίσης.
«Είμαστε υποχρεωμένοι ως αξιωματική αντιπολίτευση να πούμε ανοιχτά και καθαρά στον ελληνικό λαό, τι διακυβεύεται αυτό το 20ημερο. Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ανοιχτά και καθαρά ότι οι κύριοι οδηγούν τη χώρα σε μια δεύτερη τραγική κατάσταση στην οποία δεν θα μπορεί να πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα, θα φυτοζωούμε και θα σαπίζουμε μέσα στην αδράνεια -όπως είπε χθες στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης- με αποτελέσματα που ούτε καν κανείς μπορεί να φανταστεί τις προεκτάσεις τους. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνισε ο κ. Κικίλιας ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Ξυδάκη ότι η δραχμή δεν είναι ταμπού. «Στήνουν ένα σκηνικό, δήθεν διαπραγμάτευσης, δήθεν υπεράσπισης, των συμφερόντων του ελληνικού λαού, οδηγώντας τον σε τεράστια αδιέξοδα» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κοροϊδεύει, πως έχει αποτύχει και πως έχει τεράστια ευθύνη.
«Σιγά σιγά, όπως βλέπετε -επειδή η αλήθεια δύσκολα μπορεί να κρυφτεί στη διάρκεια, γιατί πάντα βρίσκει την ευκαιρία να βγει στο φως- τα ίδια τα στελέχη της σιγά σιγά κι ένα - ένα, ομολογούν τις πραγματικές προθέσεις, και τι πραγματικά συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.
Επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο εθνικό, εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό σχέδιο, από μια κανονικότητα, και από την αίσθηση ότι υπάρχει σταθερότητα στη χώρα υπάρχει αξιοπιστία, και μπορεί έτσι να οδηγηθούμε έξω από την κρίση.
 «Δεν υπάρχουν αυτά τα σενάρια περί 180. Αν δεν έχουν τη δύναμη να κλείσουν την αξιολόγηση, ή τη δεδηλωμένη μέσα στη Βουλή θα πράξουν τα δέοντα, θα πάνε σε εκλογές» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όσο καθυστερούν τόσο θα αυξάνεται ο λογαριασμός. Πόσο ακόμα θα αντέξει η ελληνική κοινωνία; Είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Πρέπει να διαφανεί στη χώρα ότι υπάρχει σημαντικό κομμάτι του πολιτικού προσωπικού, υπάρχει μια παράταξη ένα κόμμα κι ένας πολιτικός αρχηγός, που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης που καταλαβαίνει ότι αυτή η χώρα αξίζει, κάτι καλύτερο κι οι πολίτες της. Αξίζουν μιας καλύτερης μοίρας και τύχης» είπε τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει το κατάλληλο πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση.

Πολιτική 5077735052512684552
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε