Loading...

Ανησυχία Ν.Δ. για τις εξελίξεις


Ανησυχία Ν.Δ. για τις εξελίξειςΣε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά γύρω από την Ελλάδα.
Στο ήδη δυσμενές μέτωπο των διαπραγματεύσεων, που απειλεί τη χώρα με μία επανάληψη του 2015 και μάλιστα με χειρότερους πλέον όρους, αθροίζεται πλέον και αυτό των εθνικών θεμάτων καθώς η επιθετικότητα της Άγκυρας εκδηλώνεται, πλέον, με τρόπο προκλητικό.
Στη Ν.Δ. παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις εδώ και καιρό, δεδομένων και των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αλλά και των κινήσεων από την αλβανική ηγεσία και δεν είναι, προς τούτο, τυχαίο το αίτημα που διατυπώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Ωστόσο, το χθεσινό «επεισόδιο« στα Ίμια, στον απόηχο της άρνησης της ελληνικής δικαιοσύνης να εκδώσει τους 8 τούρκους αξιωματικούς στην Άγκυρα, ήρθε να εντείνει τους προβληματισμούς. Η Ν.Δ. προφανώς ουδεμία διάθεση έχει να ρίξει νερό στο μύλο μιας εθνικιστικής ρητορείας, ούτε βέβαια να ασκήσει ευκαιριακή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, στέλνει σαφή μηνύματα ότι απαιτεί εγρήγορση και σοβαρότητα από την πολιτική ηγεσία έναντι των προκλήσεων. Χαρακτηριστικό της στάσης είναι και το σχόλιο του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκουπου, απευθυνόμενος στην Άγκυρα, σημείωσε απλώς: «Η Άγκυρα θα πρέπει να εξοικειωθεί με δύο γεγονότα: - Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. - Δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο»
Πολιτική 3037272972248674196
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε