Η Ν.Δ "καίει" μία και καλή, το σενάριο των 180 βουλευτώνΚαμία σανίδα σωτηρίας δεν πρόκειται να παράσχει η οδός Πειραιώς στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Την ώρα που το μοτίβο της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της χώρας παραμένει σφόδρα ιονισμένο και το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει εμφατικά εγκλωβισμένο ανάμεσα σε διλήμματα, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν σε μέγιστο βαθμό το ενδεχόμενο ακόμα και καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, η επισήμανση πως η χώρα κινδυνεύει να κάνει…βουτιά στο χωροχρόνο, βιώνοντας εκ νέου των εφιάλτη του 2015, ακούγεται ως ηχηρό καμπανάκι από την Πειραιώς προς την Ηρώδου Αττικού.

Εξίσου ηχηρό είναι και το σύνθημα της συνολικής αντεπίθεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του κυβερνητικού οικοσυστήματος των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ακόμα περιοδεία που πραγματοποίησε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τόνους ιδιαίτερα καυστικούς, προκειμένου να περιγράψει τη διετία Κουμουνδούρου - Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, το μείζον για την οδό Πειραιώς αφήγημα της πολιτικής αλλαγής εξακολουθεί να κατέχει θέση πρωταγωνιστική σε δημόσιους λόγους και τοποθετήσεις, ενώ η επισήμανση πως η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές "αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος του τόπου" έρχεται ως φυσική συνέχεια της στρατηγικής του…σκληρού ροκ έναντι μίας κυβέρνησης για την οποία οι γαλάζιοι διαμηνύουν πως περιγράφεται με τις λέξεις "ψέμα", "ανικανότητα" και "φόροι".

Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της χθεσινής του ομιλίας στην κοπή πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε (για μία ακόμα φορά) να είναι απόλυτα ξεκάθαρος, όσον αφορά στη σεναριολογία που αναπτύσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και θέλει τους μαξιμινούς να εξετάζουν την ψήφιση νέων μέτρων, με πλειοψηφία 180 βουλευτών. "Να μη διανοηθεί ο κ. Τσίπρας να αναζητήσει συνενόχους για τα δικά του λάθη…Ακούω τις τελευταίες ημέρες να επανέρχονται από κύκλους της κυβέρνησης σενάρια για τη στήριξη νέων μέτρων και από την αντιπολίτευση. Ας τα ξεχάσει αυτά ο κ. Τσίπρας.  Το δίλημμα πλέον είναι ένα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί μόνο με εκλογές", ήταν η χαρακτηριστική φράση - αιχμή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος με τον τρόπο αυτό…έκαψε κάθε ενδεχόμενο η οδός Πειραιώς να δώσει ανάσες σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό κατάρρευση, όπως σημειώνουν στελέχη της.

Όσο η τακτική της επιθετικής αποδόμησης του κ. Τσίπρα και του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί βασικό όπλο στη φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, μέσω των μηνυμάτων που απευθύνει στην κοινωνία, δείχνει την απόφασή του να διογκώσει το κύμα του ανοίγματος της παράταξης στην κοινωνία, αλλά και της διεύρυνσης.

"Είμαστε έτοιμοι να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις του μέτρου και του ορθού λόγου. Διευρύνοντας τους ορίζοντες του κόμματός μας και εκφράζοντας όλους τους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική του λαϊκισμού και του ψεύδους...Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και δημιουργούμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της αλήθειας και της ελπίδας... Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω ακόμη πιο αποφασιστικά αυτό το μεγάλο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. Ποιο είναι, κατά κύριο λόγο, το κοινό στο οποίο απευθύνεται;

Αρχικά, οι απογοητευμένοι από την Κουμουνδούρου ψηφοφόροι, που αντιλήφθηκαν το...αδειανό του πουκαμίσου που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και αναζητούν νέα πολιτική στέγη, η οποία θα τους δώσει όραμα και ελπίδα. Επίσης, οι πολίτες που δεν έφτασαν μέχρι το παραβάν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, κρίνοντας πως ουδένα από τα υπάρχοντα κόμματα τους εκφράζει.

Το… γάντι, πάντως, προς την πλευρά του πρωθυπουργού έχει ήδη ριφθεί, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει πως η γαλάζια παράταξη, αλλά και ο ίδιος είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας και να εφαρμόσουν ένα ριζικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση. "Εάν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να  εγγυηθεί το μέλλον της χώρας ας κάνει στην άκρη. Πάνω από τα δικά του πολιτικά συμφέροντα βρίσκονται τα συμφέροντα της Πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αυτός τα έφερε ως εδώ τα πράγματα και αυτός θα πρέπει να τα διαχειριστεί. Η αποτυχία του κ. Τσίπρα, δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και αξίζει καλύτερα. Αφού ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί τώρα. Και ας δώσει στους Έλληνες τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Τώρα. Προτού να είναι πολύ αργά", ανέφερε, από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης. Πλέον, στην Πειραιώς ο μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση…κόκκινου συναγερμού δια παν ενδεχόμενο, καθώς οι επιτελείς της δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να επιλέξει, τελικά, το δρόμο μίας τεχνητής σύγκρουσης (από αυτόν της ολικής κυβίστησης) οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές.