Loading...

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ξεχάστε την άρση των ελέγχων κεφαλαίου


item-thumbnailΤου Νίκου Χιδίρογλου

Αν τυχόν έχετε παρακολουθήσει τι έχουν πει, προβλέψει ή υποσχεθεί για τα capital controls (έλεγχοι κεφαλαίου) διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, θα έχετε αντιληφθεί ότι από το Μέγαρο Μαξίμου απλά μεταχειρίζονται το θέμα για τη δημιουργία πρόσκαιρων προσδοκιών. Λίγα λόγια για το θέμα: η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει την απόλυτη ευθύνη για το πρόβλημα που «στραγγάλισε» και ακόμα «στραγγαλίζει» τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η ΝΔ, το είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει σχετικά, δια των προεκλογικών της τοποθετήσεων. Αλλά ποιος άκουγε… Αυτοί που τα ξέρουν όλα στα καφενεία, πάντως, όχι.
Και τώρα, ακούμε για πολλοστή φορά την Λούκα Κατσέλη, πρόεδρο σήμερα της Εθνικής Τράπεζας και κάποτε «μνημονιακή» υπουργό του Γιώργου Παπανδρέου (ο οποίος και την διέγραψε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2011), να μιλά για άρση των capital controls στο τέλος του έτους, αν και είχε μιλήσει στο παρελθόν για τους πρώτους μήνες του 2016… Να της θυμίσουμε λοιπόν ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τα ηνία στις αρχές του 2015, έγινε αυτό που η ΝΔ είχε προβλέψει. Η ακατάσχετη κεφαλαιακή αιμορραγία ήταν αδύνατο να σταματήσει. Ήδη, η προοπτική της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, είχε δημιουργήσει πολύ κακό κλίμα στις τάξεις των επιχειρηματιών.
Ας πει κάποιος στην Λούκα Κατσέλη ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την εκλογική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της εξουσίας από τους ανθρώπους του, είναι πολύ σοβαρό. Τα κεφάλαια που έφυγαν, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιστρέψουν. Η τυχοδιωκτική φύση αυτής της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης – παρωδία των Βαρουφάκηδων και ο πόλεμος που έχει κηρύξει στην αστική τάξη, δεν επιτρέπει καμία απολύτως αισιοδοξία για το μέλλον της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα.


Πολιτική 3589932594277506423
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε